TIOR

Despre curtile interioare

Există curţile din spatele casei, curţile din faţa casei şi... curţi interioare. Desigur, dacă nu locuieşti la casă, poţi improviza o grădină în balcon sau pe terasă, însă de data aceasta vom discuta puţin despre grădinile amenajate între zidurile casei tale.

 

De ce ţi-ai dori o astfel de grădină? Pentru că este un element original, la care nu ar avea acces oricine, pentru că poate fi oaza ta de linişte sau punctul de socializare, pentru că puţină verdeaţă şi aerul curat fac bine oricui. Oricum ar fi, pentru a avea o grădină interioară, trebuie ca arhitectura locuinţei tale să îţi permită acest lucru.

 

Ca o grădină adevărată

 

Precum notam puţin mai sus, totul depinde de arhitectura casei în care locuieşti. Structura generală trebuie să fie în formă de pătrat (dar fără nicio construcţie în mijlocul său) sau în forma literei „U”. Dacă locuinţa ta îndeplineşte această condiţie, poţi amenaja în acel spaţiu rămas gol o grădină interioară de poveste! Aici, vei putea instala hamace sau vei putea aşeza băncuţe sau poţi amenaja acest spaţiu numai cu verdeaţă – locuri în care să te aşezi ai în tot restul casei.

 

Numai un petic de verdeaţă

 

Există posibilitatea amenajării unei grădini interioare şi într-un spaţiu mai mic şi o locuinţă care are suprafaţa construită mai mică. În acest context, însă, se va schimba condiţia principală: va trebui să ai un acoriş care să fie măcar parţial din sticlă.

 

Pentru ca un spaţiu să poată fi numit „grădină” este necesară plantarea unor flori, arbori sau arbuşti, a unui soi de vegetaţie. Iar pentru ca plantele să poată creşte, este necesară lumina solară, care să faciliteze fotosinteza. Aşadar, dacă tavanul este în întregime din sticlă sau dacă are măcar o porţiune din sticlă, atunci în acel spaţiu poţi amenaja mini grădina ta.

 

Poţi izola spaţiul verde cu geamuri transparente, aşa încât să te bucuri de imaginea vegetaţiei, dar să nu trebuiască să te îngrijorezi vreodată pentru insecte, râme şi alte astfel de organisme – va arăta ca un terariu voluminos (dar fără reptile).

 

După chipul şi asemănarea ta

 

Despre amenajarea propriu-zisă a acestui spaţiu sunt prea multe de spus, căci grădina ta, indiferent că se află în interiorul pereţilor casei tale, în faţa casei ori în spatele casei, trebuie să îţi fie ţie pe plac. Aşadar, alege pentru grădina ta plantele preferate şi ornamentele preferate. Iar dacă ai nevoie de inspiraţie în acest sens, aici vei găsi recomandări generale pentru amenajarea grădinilor.

 

Sursa foto: arhitecturandesign.ro

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI