TIOR

Cum sa te bucuri de o gradina mica?

Dacă ţi-ai cumpărat o casă, indiferent de tipul ei şi de suprafeţele disponibile, trebuie să înveţi să te bucuri de tot ceea ce îţi poate oferi ea: de fiecare cameră, de fiecare centimetru pătrat, de eventualele privelişti şi... de grădină, fie ea cât de mică!

 

Alege varianta de iluminat potrivită.

 

Orice loc este mai plăcut atunci când are corpurile de iluminat potrivite şi când este creată o atmosferă relaxată şi încărcată de energie pozitivă. Lumina este un factor foarte important în ceea ce priveşte crearea unei atmosfere plăcute: despre iluminat, în special în grădină, am discutat şi în articolele anterioare.

 

Dacă spaţiul îţi permite, delimitează mai multe zone.

 

Ai o grădină mică, bine. Dar cât de mică este? În cazul în care spaţiul îţi permite, creează mai multe zone de activitate: un spaţiu pentru servit cafeaua de dimineaţă, un spaţiu de joacă pentru copii, un dining exterior casei, un loc pentru yoga, un colţişor cu iarbă comestibilă pentru animalele de companie şi aşa mai departe.

 

Creează o extindere a interiorului.

 

Se poate întâmpla să fii dintre cei cărora le place foarte mult casa lor, stilul în care a fost amenajată şi, deci, interiorul acesteia. Într-un astfel de caz, este recomandat să faci în aşa fel încât să creezi o extindere a interiorului: scoate afară, lângă casă (pe verandă sau în grădină, dar aproape de peretele casei) un covoraş care se asortează interiorului, apoi o canapeluţă şi o măsuţă de cafea care pot fi piese de mobilier de exterior, dar pe care le vei îmbrăca în huse şi le vei oferi tot felul de ornamente (pernuţe decorative şi aranjamente de flori), la fel cum ai fi făcut dacă acesstea s-ar fi aflat în interiorul casei.

 

NU supraaglomera zona.

 

Şi ce dacă este un spaţiu în aer liber? Doar pentru că eşti în aer liber nu înseamnă că eşti şi în centimetri liberi. Prin urmare, nu supraaglomera zona: am notat puţin mai sus sugestia delimitării mai multor zone de activitate în grădina ta, dar acest lucru este recomandat numai în măsura în care dorinţele tale corespund limitelor proprietăţii achiziţionate şi nu trebuie să compromiţi sentimentul de relaxare sau pe cel de apartenenţă la spiritul universal pentru a avea totul. Eventual, fă periodic mici modificări pentru a dinamiza acest spaţiu.

 

Ia în considerare priveliştile.

 

Nu contează că ai o grădină de un metru pătrat – important este să îţi placă să o priveşti. Plantează câteva dintre florile sau arbuştii preferaţi, îngrijeşte-te să ai un gard frumuşel, asigură-te că exteriorul casei arată bine şi, dacă ai norocul unei privelişti frumoase şi dincolo de gard (dacă locuinţa ta se află, de exemplu, în vârful unui deal sau la poalele muntelui), aşază-te pe un scăunel şi admiră ce se întâmplă în jurul tău.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI