TIOR

Cum amenajezi un barlog in gradina?

Ne place să petrecem timpul liber în grădină, mai ales acum că este vremea frumoasă şi temperaturi crescute. Cum amenajezi un bârlog în grădină în aşa fel încât să ai unde să te retragi (în afara casei) când plouă sau când este prea soare sau când pur şi simplu vrei un spaţiu în care să te relaxezi şi să fii cu un pas mai aproape de natură.

 

Un pavilion din sticlă

 

O casă din sticlă s-ar putea să te facă să te simţi ca o floare şi, în zilele de vară, numai acolo nu vei vrea să fii. În schimb, în serile de vară, când ţânţarii ies la vânătoare, sau în alte momente (iarna, cu un calorifer electric sau un godin aproape), această căsuţă din sticlă se poate dovedi foarte utilă şi plăcută, pentru că îţi permite să fii la adăpost, dar şi să observi absolut tot ce se întâmplă în jurul tău.

 

O dubiţă

 

Dacă ai un spirit rebel sau dacă îţi place, pur şi simplu, să te afli în natură şi să te prefaci că eşti un hipiot fericit, atunci o dubiţă este tot ce îţi trebuie. Aprovizionează-ţi dubiţa cu scaune pliabile, conserve şi doze de băuturi răcoritoare şi bere şi foloseşte, periodic, acest loc pentru o mini escapadă. Aşaz-o în grădină în aşa fel încât să fie aproape de grătar sau de locul amenajat pentru focul de tabără.

 

Casă de ceai

 

Există şi pasionaţi de ceai sau de cultura japoneză, iar dacă eşti dintre aceştia, cu siguranţă ţi-ar plăcea o căsuţă de ceai chiar la tine în grădină. Pentru a-ţi face o idee despre arhitectura acestei căsuţe, priveşte a treia imagine din galerie, iar pentru amenajarea acesteia va trebui să alegi nişte „tatami“ (rogojini de pus pe jos), nişte pernuţe pe care să se aşeze toţi cei invitaţi la ceremonialul ceaiului, obiecte de decor şi tot serviciul necesar servirii ceaiului: ceşcuţe, ceainic, un borcănel frumos pentru zahăr, unul pentru miere, un recipient pentru ceai, linguriţe şi aşa mai departe.

 

O caravană ţigănească

 

Ştim că termenul de „ţigan“ este considerat discriminator, totuşi, mulţi dintre rromi îl preferă, iar cultura lor va rămâne cultura ţigănească, indiferent de ce ar spune unii „albi“. Trecând de această idee care poate deveni cu mare uşurinţă subiectul unei polemici, vom spune că o caravană ţigănească se poate dovedi foarte utilă, chiar şi dacă nu pleci în expediţie cu ea: aprovizioneaz-o ca şi cum ar trebui să plecaţi într-o excursie lungă, apoi viziteaz-o din când în când, ascultă muzică ţigănească, fredonează „Caravanele, caravanele“, mănâncă o mână de alune şi bea un pahar cu vin roşu.

 

O căsuţă în copac

 

Căsuţele în copac sunt foarte drăguţe şi ştii şi tu acest lucru, doar am mai discutat despre ele. Când o să te faci mare ai să înţelegi mai bine: indiferent de vârsta pe care o ai, ai nevoie de o căsuţă în copac.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI