TIOR

Cum amenajezi gradina din apartament?

Grădina verticală vine „la pachet” cu beneficii în ceea ce privește aspectul vizual al locuinței tale. Totodată contribuie la împrospătarea aerului. Dacă în procesul de amenajare interioară ai luat în calcul adăugarea unui astfel de perete verde, iată câteva detalii de care trebuie să ții cont.


Grădina din apartament


Plantele de apartament au un rol important, pe lângă cel vizual, îmbunătățesc calitatea aerului. Cum fac ele acest lucru? În primul rând, fotosinteza ajută la transformarea dioxidului de carbon în oxigen, iar multe plante sunt recunoscute pentru eliminarea elementelor nocive din aer. Dacă îți cunoști sensibilitățile respiratorii, e bine de știut cum plantele conduc la eliminarea problemelor alergice.


Plantele peretelui


Un perete verde poate conține mai multe sortimente de plante. Iată o listă a celor mai eficiente plante care ajută la tratarea aerului din locuința ta: Ficus benjamina, Dracenă, Iederă, Palmier pitic, Crinul Păcii, Limba soacrei, Filodendron, Aglaonema. Un specialist în grădinărit te va ajuta în alegerea stilului de combinare al plantelor. Fie că mergi în piață, fie în magazinele specializate, vei reuși să acumulezi o serie de informații pentru cea mai bună decizie în ceea ce privește grădina verticală din locuința ta.


Handmade sau gata făcut?


Potrivit producătorilor din străinătate, poți achiziționa propriul perete verde care va avea asigurat instalațiile de umplere cu apă, nutriție, curățare și replantare. Rezultatul? O grădină verticală cu aspect sănătos tot timpul. Dacă ești interesat de realizarea handmade a unui perete verde, trebuie să iei în considerare următoarele. Plantele vor crește într-o grilă de plantare. Va exista un cadru de lemn în partea de sus care va găzdui tava de udare, ce asigură necesarul de apă, până la ultimul lăcaș al grilei. Excesul de apă va fi colectat în partea inferioară a peretelui, într-o tavă specială.


Între panoul cu plante și suprafața peretelui va exista întotdeauna un spațiu ce va permite fluxul de aer. Această condiție este necesară pentru evitarea condensului.


De ce nu cad plantele?


Înainte de a avea ca rezultat un perete verde, plantele trebuie să treacă de perioada în care le cresc rădăcinile. În momentul maturității plantelor, acestea sunt atașate spațiilor speciale din grila panoului. Sistemul de plante astfel reieșit va acoperi suprafața peretelui. Plantele încadrate în panoul de susținere vor rezista în poziție verticală datorită rădăcinilor ce le vor fixa termen îndelungat.


Sursa foto: freshome.com, houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI