TIOR

Cum alegi gardul potrivit?

Dacă locuieşti la casă, ai nevoie de cel puţin un gard. Cum alegi gardul potrivit pentru faţa casei? După ce criterii vei alege gardul casei tale? Noi te vom ajuta să iei această decizie punctând câteva dintre întrebările pe care trebuie să ţi le pui înainte de a alege gardul pentru casa ta.

 

Ce va fi scopul gardului casei tale?

Care va fi scopul gardului din faţa casei tale? Scopul unui gard este să delimiteze spaţiul public de spaţiul privat, ţinerea la distanţă a copiilor şi a animalelor străine, pura înfrumuseţare a aspectului, păstrarea unui anumit grad de intimitate şi aşa mai departe. Defineşte scopul gardului tău şi vei şti ce înălţime şi ce transparenţă să aibă.

 

Ce vrei să transmită acest gard?

 

Du-te în faţa casei, mergi în stradă (asigurându-te, desigur, că nu trece nicio maşină) sau pe celălalt trotuar şi priveşte-ţi casa: care vrei să fie primul gând care trece prin mintea privitorului? Ia distanţă pentru a putea vedea lucrurile în perspectivă: un gard nu foarte înalt, din bare rare, dar dincolo de care există un gard viu des, impenetrabil, de exemplu, ar spune că sunteţi o familie prietenoasă, dar vreţi să vă apăraţi intimitatea. Priveliştea ar fi deschisă şi plăcută şi din interiorul curţii, şi din exterior.

 

Care este stilul casei tale?

 

Trebuie să alegi gardul în funcţie de stilul casei tale: trebuie să alegi materialele şi culorile în funcţie de stilul casei. În special dacă exteriorul casei este placat cu piatră naturală sau dacă are o culoare specială, gardul poate reflecta elemente ale construcţiei, scopul final fiind realizarea unui echilibru estetic între gard şi casă.

 

Îţi doreşti completare sau contrast?

 

Bineînţeles, poţi opta pentru crearea unui constrast şi nu pentru realizarea unei privelişti perfect echilibrate. Regula generală este ca toate construcţiile dintr-o zonă să se potrivească între ele. Dacă îţi doreşti diversitate, poţi opta pentru un gard altfel: penultima poză din galeria foto ar trebui să fie un exemplu destul de relevant pentru această explicaţie.

 

În final, totul depinde de tine şi de gusturile tale, ca de obicei. Sigur că ai putea să alegi un gard înalt şi cu o culoare total puternică, dar vrei să atragi atenţia asupra ta sau asupra casei tale ori vrei să vă adaptaţi cartierului?

 

De îndată ce ai stabilit dacă vrei contrast sau dacă vrei ca locuinţa şi gardul locuinţei tale să se potrivească decorului general, vei putea şi să alegi un model pentru gardul tău sau măcar o idee de la care să porneşti.

 

Ce plante vei alătura gardului?

 

Îţi doreşti să camuflezi gardul sau să îl pui în valoare? În funcţie de răspunsul la această întrebare vei alege eventuale plante decorative: flori pitice, arbuşti, plante căţărătoare şi aşa mai departe. De asemenea, poţi vizita un articol recent şi poţi lua în considerare decorarea intrării pe proprietatea ta.

 

Şi poţi opta fie pentru un gard banal şi înfrumuseţarea lui prin plante căţărătoare sau prin arbuşti care să îl camufleze, fără a-l face mai puţin eficient, fie pentru un gard frumos care trebuie pus în valoare cu ajutorul câtorva tufe de flori sau cu ajutorul unor plante mărunte care fac flori micuţe şi colorate, care ar înveseli aspectul grădinii şi intrării pe proprietatea ta.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI