TIOR

Copii si gradini – partea I

Atât timp cât este vară, este bine ca micuţii să se joace în grădină, căci soarele şi aerul curat le fac bine. Pregăteşte grădina pentru copii, aşa încât să îi poţi supraveghea şi ei să se poată juca frumos cu rudele de vârste apropiate (sau nu) sau cu prietenii veniţi în vizită.

 

Prinselea pe cocoţate – posibil şi noaptea

 

Alege câteva buturugi de diferite înălţimi şi grosimi – totuşi, nu prea înalte, aşa încât micuţii să poată sări pe ele sau să se poată aşeza. Apoi, vopseşte partea superioară cu o vopsea fosforescentă; dacă vopseaua este de culori diferite, este şi mai bine. Nu uita nici de iluminatul grădinii. Aşa; acum, copiii care îţi vizitează curtea se pot jucă de-a prinselea pe cocoţate şi ziua, şi noaptea, iar culorile vor imprima o atmosferă şi mai veselă decorului.

 

Jocuri improvizate în aer liber

 

Dacă alegerea şi colorarea buturugilor ţi se pare prea mult, atunci uite o idee mai simplă: ai nevoie de 3 araci, sfoară sau o aţă mai rezistentă, cutii goale de conserve şi mingiuţe de ping-pong (sau alt soi de bile care să nu sară foarte tare şi să fie destul de mici). Fără alte explicaţii, te trimitem la a treia poză din galeria foto.

 

Următoarea idee ar fi să le construieşti micuţilor tăi (mai ales dacă sunt băieţei) tranşee: acolade din metal, dar îmbrăcate în plante căţărătoare, dispuse deasupra unor piste din materiale moi sau din nisip. Uneori, copiilor le place să se joace de-a cârtiţa sau de-a soldaţii.

 

Nu e nevoie de excursii pentru camping

 

Copiilor tăi le plac aventura şi natura? Excelent! Organizează-le o tabără de camping. Nu-i nimic dacă serviciul te ţine acasă: amenajează campingul chiar la tine în curte. Câteva luminiţe de veghe, saci de dormit, cu sau fără corturi (în funcţie de starea meteo), pacheţele cu gustări, sticle cu apă şi un loc anume pentru a-şi face nevoile peste noapte: dacă sunt în camping, nu au voie în casă! Poţi săpa o groapă micuţă pe care să o astupaţi câte puţin după fiecare vizită.

 

Pentru momentele de relaxare...

 

Este drept că cei mici nu sunt stresaţi, dar nu este mai puţin corect că le place să lenevească: aşază în grădină minimum un leagăn. Unul nu foarte mare, dar rezistent şi bine fixat, unul în care să aşezi salteluţe atunci când vreţi să îl folosiţi numai pentru relaxare – saltelele vor fi băgate în casă atunci când nu se dă nimeni în leagăn, doar nu vrei să le decoloreze soarele sau să le ude ploaia!

 

Lădiţele cu nisip nu sunt numai pentru pisici

 

Lădiţele cu nisip sunt şi pentru copii, iar dacă ai deja cel puţin un copil sau un prieten cu un copil, ştii acest lucru deja. Amenajează un spaţiu de cel puţin un metru pătrat (poate avea şi o formă deosebită, dar cel mai simplu este să fie circular sau chiar pătrat) în care să torni nisip şi în apropierea căruia să fie tot timpul o găleată mare cu apă, dar şi o găletuşă şi instrumentele necesare pentru construirea unui castel.

 

Şi, pentru că nu ne place când copiii fac insolaţie, acest spaţiu trebuie să fie acoperit: fixează câte un par ici şi colo şi prinde de aceştia un cearşaf sau orice material destul de mare şi care să nu permită trecerea soarelui. Desigur, poţi pune la punct şi o boltă din viţă-de-vie sau din alte plante căţărătoare, dar va dura puţin până când acestea vor creşte... s-ar putea să crească întâi micuţul.

 

Un fort, o cazemată... ceva!

 

Căsuţele în copac sunt frumoase foc, dar ai nevoie şi de copaci, şi de multe materiale, şi de destul de multă muncă pentru a le crea. Totuşi, ai putea improviza un foişor, un cort sau un castel din paie împletite pentru copiii tăi şi ceilalţi micuţi care se joacă în curtea ta.

 

Sursa foto: pinterest.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI