TIOR

Colturi fermecatoare in gradina ta

Dacă ai posibilitatea de a amenaja un colţ relaxant în grădina ta, ar fi şi păcat să nu îţi oferi o astfel de oază de intimitate, înconjurată de parfumuri florale. Grădina ta poate fi locul unde te retragi pentru o gustare, locul unde îţi bei cafeaua de dimineaţă, locul unde te ascunzi de copii pentru a termina capitolul din cartea pe care o citeşti chiar acum şi tot aşa mai departe... îţi poţi face loc în grădină, mai ales dacă îţi aparţine şi îţi place cum arată. 

 

Un peisaj frumos

 

Totul în amenajarea grădinii începe de la garduri şi plantele pe care alegi să le creşti în grădina ta. Pe lângă verdeaţă şi copăcei, poate vei avea şi câteva flori – albe sau colorate, parfumate sau decorative, agăţătoare, lemnoase sau pitice. Adesea, atunci când sădeşti plantele din grădină, te gândeşti deja unde va fi lădiţa cu nisip pentru copii, unde va fi grătarul, unde va fi leagănul şi aşa mai departe.

 

Prin urmare, caută băncuţa potrivită pentru ce aveai tu de gând, iar aranjamentul final nu are cum să nu fie unul plăcut. Oferă-ţi un colţ de natură care să fie frumos şi relaxant, plăcut de privit în orice moment din an. Nu ar fi o idee rea să îmbini elemente arhitecturale cu diferite plante şi cu spoturi luminoase fixate în pământ.

 

Locuri de şezut

 

Despre locurile de şezut în propria grădină ar putea fi foarte multe de spus, însă ne vom rezuma la a spune că totul depinde de personalitatea ta şi de felul în care îţi doreşti să îţi amenajezi grădina, precum şi de cât de intim vrei să fie acest colţ de grădină şi dacă ţi-l doreşti pentru a medita, pentru momente romantice, pentru lectură sau pentru siestă.

 

În funcţie de scopul propriu-zis al locului, poţi aşeza aici buturugi, băncuţe, scaune pliabile sau hamace, şezlonguri, canapele sau fotolii din răchită sau tek. Desigur, poţi şi să îţi pui la încercare creativitatea şi să transformi în locuri de şezut roţi de cauciuc sau târne umplute cu iarbă uscată sau polistiren.

 

Detalii pentru confort

 

Poţi ţine aproape aparate care să transmită diferite frecvenţe pentru a ţine ţânţarii la distanţă. Poţi înfige beţişoare parfumate în pământ pentru a odoriza plăcut atmosfera. Poţi să ţii aproape o măsuţă pe care să îţi aşezi ceaiul cu gheaţă şi ochelarii de soare, precum şi pernuţe de diferite forme şi dimensiuni care să te ajute să iei o poziţie cât mai confortabilă şi mai sănătoasă.

 

Mai multe idei pentru amenajarea grădinii vei găsi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI