TIOR

Ce te face sa nu te ocupi de gradina ta?

Dacă ai o grădină, trebuie să te ocupi de ea – cât de puţin. Amenajarea grădinii poate fi o activitate foarte plăcută dacă îi acorzi timpul necesar. În plus, este bine şi pentru sănătatea fizică, şi pentru cea psihică să lucrezi în aer liber – fă-ţi fiecare colţ al proprietăţii cât mai plăcut şi mai primitor. 

 

Aşadar, este important să nu te mai loveşti de idei negative: dacă vrei să ai o grădină frumoasă, ocupă-te de ea. Nu mai căuta pretexte.

 

Nimeni nu are degetele blestemate.

 

Nu te mai gândi că tu nu te pricepi şi că orice ai atinge vei strica. Nu există aşa ceva. Oricine este neîndemânatic din când în când. Şi ce dacă ai primit odată o plantă într-un ghiveci şi a murit? Poate nu ai citit instrucţiunile de îngrijire sau poate pur şi simplu avea planta respectivă o slăbiciune.

 

Trebuie să încerci din nou şi din nou, până când vei reuşi ceea ce ţi-ai propus!

 

Grădinăritul nu este costisitor decât dacă vrei să fie.

 

Nu îţi cere nimeni să cumperi butaşi de trandafiri din curtea reginei Elisabeta: poţi crea proprii butaşi tăind lăstari din grădina unui vecin (cu permisiunea lui, desigur). Seminţele florilor le vei putea găsi pe aleile parcurilor sau, din nou, la un vecin mai darnic.

 

Nu începe cu plante pretenţioase.

 

Bineînţeles că orhideele nu vor supravieţui în orice grădină, cu atât mai puţin dacă sunt îngrijite de un începător şi, mai ales, dacă nu au clima potrivită. Nu o lua personal.

 

Când ai învăţat să găteşti, nu ai început cu sarmale sau cu cine ştie ce specialitate thailandeză, nu-i aşa? Toată lumea a pornit de la cartofi prăjiţi şi omletă. Cu grădinăritul este la fel. Începe amenajarea grădinii cu plante cât mai puţin pretenţioase.

 

Nu te lovi de stereotipuri.

 

Grădinăritul, la fel ca gătitul, ca literatura, ca pictura sau ca oricare altă preocupare, nu este dedicat unui anumit sex, persoanelor dintr-o anumită religie sau la o anumită vârstă.

 

Pasiunile sunt diferite şi sunt pentru toată lumea: dacă ţie îţi place să îţi pui mănuşile, să sapi în spatele casei şi să sădeşti rugi de mur sau de zmeură este numai treaba ta şi nu trebuie să laşi altceva în afara vremii sau a stării de sănătate (scuze bune, dar prea rare) să te împiedice.

 

Nu lăsa spaţiul să îţi limiteze aspiraţiile.

 

Dacă vrei grădină, o poţi avea şi în balcon – la o scară mai mică, desigur, şi numai o imitaţie. Dar, dacă îţi doreşti cu adevărat, poţi avea o mini grădină botanică de toată frumuseţea în oricare încăpere a locuinţei tale: în bucătărie, în baie, în living, în pod, în balcon, pe terasă, în atelier.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI