TIOR

Camere frumoase amenajate afara

Grădina nu este numai pentru grădinărit. Grădina poate fi foarte uşor transformată într-o cameră confortabilă şi mult mai spaţioasă decât orice altă încăpere, fie doar şi pentru că tavan îţi e cerul. Iar în acest spaţiu poţi amenaja orice fel de cameră îţi doreşti, în funcţie de cât de intimă îţi este proprietatea şi cât de bine pot trage cu ochiul vecinii tăi.

 

O bucătărie... de vară

 

Dacă ai avut bunici la ţară, atunci ştii că multe gospodării au o construcţie auxiliară care se numeşte bucătărie de vară. Ideea s-a păstrat şi la unele gospodării moderne. Aşadar, dacă locuieşti la casă şi spaţiul îţi permite, nu ai niciun motiv să nu îţi amenajezi o bucătărie afară. Poate chiar alături de o zonă unde se poate servi ceea ce găteşti în aer liber, fără ca mirosul mâncării să mai ajungă, câtuşi de puţin, în interiorul locuinţei tale.

 

Dormitor în aer liber

 

Dacă nu ai încercat până acum, este o experienţă ce nu trebuie să îţi scape: somnul în aer liber. Poate fi somnul de după-amiază sau odihna de noapte în serile călduroase de vară. Şi, pentru că este un dormitor opţional, nu are nevoie de toate celelalte piese de mobilier dintr-un dormitor amenajat în interiorul casei şi nici de accesorii, pentru că lumina vine de la soare sau de la felinarele de pe alee, iar florile, copacii şi cerul îţi oferă un spectacol mai frumos şi mai viu decât orice tablou.

 

Un fel de spa

 

Dacă gardurile sunt înalte, dacă în zonă nu sunt blocuri sau dacă locuinţa pe care o amenajezi este izolată de restul lumii, este o idee excelentă să îţi oferi un mini spa afară. Şi nu ai nevoie decât de o cadă sau un jacuzzi, unde să faci o baie cu spumă, cu sare de baie şi petale de flori. Pentru o atmosferă şi mai relaxantă, poţi să aşezi ici, colo, câteva lumânări şi, undeva mai la îndemână o măsuţă cu băutura preferată, alcoolică sau non-alcoolică.

 

La masă la iarbă verde

 

Despre amenajarea unui dining în grădină sau pe terasă am mai discutat. În plus, este cu adevărat o plăcere să iei masa în aer liber, indiferent că preferi picnicul pe o pătură cu imprimeu vesel sau o cină elegantă într-un dining amenajat cu atenţie. Poţi găsi mai multe recomandări aici.

 

Pavilion cu de toate

 

Dacă spaţiul îţi permite, poţi amenaja afară aproape încă o casă, dar cu copaci şi flori în loc de accesorii şi pereţi, iar a cincea imagine din galeria foto îţi poate servi drept exemplu. Aici poţi amenaja un living simplu şi comod, o zonă pentru pregătirea mesei şi o zonă pentru servirea mesei. Dacă vrei să te şi alinţi puţin, atunci poţi instala şi un hamac, două, pentru a trage un pui de somn la amiază în aer liber.

 

Loc pentru 1

 

Ori pentru că ai mai puţin spaţiu la dispoziţie, ori pentru că preferi să ai locul tău unde să te retragi în linişte din când în când, poţi amenaja un colţ în grădină unde să stai comod şi să poţi citi, medita sau savura în singurătate un ceai sau o bere rece. Dacă această idee îţi surâde, cu siguranţă îţi va plăcea penultima imagine din galeria foto.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI