TIOR

Bucatarul familiei in actiune – la gratarul in aer liber

Dacă și ție îți zboară gândul la sfârșitul de săptămână, acum, în prag de sărbători, noi venim cu o întrebare: Ești pregătit de un grătar pe cinste, alături de familie și prieteni? Dacă da, suntem curioși să aflăm ce amenajări speciale pentru locuința ta ai pregătit, dacă nu, venim cu sugestii de pus oricând în practică la amenajarea grădinii.

Zona de gătit din curte

Spațiul liber din curte poate fi o minunată zonă destinată gătitului. În timpul anotimpurilor cu soare, este o plăcere să gătești în aer liber, fără a fi constrâns de cei patru pereți din bucătăriile clasice. În plus, un avantaj al zonei de gătit din exteriorul casei este faptul că poți încinge grătarul, fără a pătrunde mirosul în interiorul locuinței.

Spațiu perfect funcțional

Designerii vin cu modalități inteligente de folosire a grădinii, încât nu vei fi nevoit să ascunzi aspectul deloc modern al vechiului grătar. Acum, grătarul exterior face parte din amenajarea grădinii. Tot ce ai nevoie este de un colț ce poate deveni bucătăria pe timp de vară. Pentru a avea totul la îndemână, nu uita să te asiguri că vei avea un grătar perfect funcțional, o chiuvetă, dar și spații pentru depozitarea ustensilelor celor mai des folosite pentru gătit.

Amenajare multifuncțională

În cazul amenajării exterioare a grădinii, mai exact a unui spațiu pentru gătit, trebuie să iei în calcul posibilitatea de a crea o zonă multifuncțională. Astfel, pe lângă un grătar, indispensabil bucătăriei exterioare, nu ar trebui să lipsească nici blatul de bucătărie. Acesta poate avea un aspect îmbunătățit prin adăugarea unui desing din pietre decorative. În spațiile pentru depozitare, se recomandă a fi aduse elemente de maximă utilitate pentru o petrecere în aer liber: un recipient cu gheață și lemne pentru foc.

Iluminat pentru gătit

Cu toții am trecut prin experiențe neplăcute în timpului grătarului. Ne referim la momentele în care am ars carnea de pe grătar. Preferăm să spunem că nu a fost vina bucătarului, ci a faptului că nu exista o iluminate adecvată a zonei pentru gătit. De data aceasta, sugerăm o iluminare corectă în noua amenajare a grădinii și a spațiului destinat grătarului, pentru cât mai puține incidente în timpul gătitului. Vei găsi în galeria foto câteva sugestii pentru a adăuga lumină deasupra grătarului din curte.

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI