TIOR

Atmosfera in gradina: amenajarea unei camere

Dacă ai grădina destul de mare, poţi amenaja o întreagă cameră aici, iar totul depinde numai de atmosfera pe care vrei să o creezi. În funcţie de cât de bine izolată este grădina ta şi cât de bine este conservată intimitatea spaţiului privat în această zonă, poţi amenaja aici orice tip de încăpere, dar în aer liber. Într-un articol anterior îţi recomandam să instalezi chiar şi o cadă în grădină, aşa încât să îţi poţi amenaja un adevărat spa în propriul colţ de rai.

 

Un living pentru sărbătoriri

 

În aer liber, energia nu poate fi decât una pozitivă, ideală pentru a sărbători aniversarea căsătoriei sau împlinirea anilor sau cine ştie ce alt eveniment important vrei să serbezi la tine acasă. Un living uşor elegant, într-un decor "sălbatic", dar amenajat cu grijă, poate arăta ca şi cum ar fi decupat din revistă... cam aşa ca în prima imagine din galeria foto.

 

Un colţ intim

 

În grădina ta poţi face aproape orice. De exemplu, poţi amplasa un baldachin, un hamac sau un fotoliu din cale afară de comod într-un colţ al grădinii pe care îl vei înconjura de vegetaţie în aşa fel încât să nu mai existe decât o "portiţă" de acces şi să fie o adevărată oază de intimitate.

 

Un dining distractiv

 

Puteţi lua masa cu toţii în aer liber. Eşti de acord, nu-i aşa, că pică mai bine o masă luată în natură decât una luată într-un spaţiu închis? Poţi aşeza în acest spaţiu nu numai o masă cu scaune şi corpuri de iluminat, ci şi aparate pentru gătit, poate instalezi chiar şi un grătar sau alte "giumbuşlucuri", cum ar fi dulapuri cu vase de gătit şi veselă sau un bar.

 

Un atelier în aer liber

 

Cât încă mai este vreme frumoasă, ai putea să organizezi câteva weekend-uri de neuitat pentru tine şi familia şi/sau prietenii tăi. Aici puteţi organiza petreceri, dar v-ar apropia mai mult câteva ore de lucru manual, timp în care să transformi măcar o parte din grădina ta într-un atelier de pictură, de olărit sau de handmade.

 

Un living pentru vizite casual

 

Întotdeauna poţi opta pentru un living casual, unde vei aşeza leagăne în semicerc, fotolii, şezlonguri şi alte asemenea piese de mobilier. Important este să fie cât mai comode şi confortabile, dar şi uşor de întreţinut şi rezistente la orice condiţii meteorologice. Grădina, până la urmă, trebuie să fie un spaţiu unde să te poţi simţi în largul tău, unde să nu duci grija obiectelor care s-ar putea rupe, sparge sau păta. Alege totul în aşa fel încât să fie confortabil pentru tine şi ai tăi.

 

O cameră completă

 

Poţi amenaja o cameră completă în acest spaţiu: un pat, o noptieră, fotolii – tot ce trebuie. În ultima imagine din galeria foto este exemplificat un astfel de dormitor în aer liber, iar acea canapea poate fi oricând înlocuită de un baldachin. Nu ar fi frumos să adormi privind luna şi stelele şi lăsând vântul să-ţi mângâie chipul?

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI