TIOR

Arta metalica si gradini

Amenajarea grădinii nu trebuie să fie o îndeletnicire limitată la primăvară, vară sau toamnă. Şi când afară este frig şi urât îţi poţi pregăti grădina... fără a fi în grădină. Ne referim, desigur, la pregătirea uneltelor şi decoraţiunilor potrivite pentru grădina ta, aşa încât, atunci când vine primăvara, să fie totul gata.

 

Fă curat în grădină.

 

Întotdeauna, la sfârşitul sezonului de grădinărit, va trebui să faci curat în grădină. Dacă au ajuns gunoaie aici, adună-le într-un cazan sau într-o groapă şi dă-le foc. Nu este cazul crenguţelor şi frunzelor care au murit toamna aceasta. Pe ele lasă-le răsfirate prin toată grădina, să putrezească şi să îngraşe pământul.

 

Fă un nou plan pentru grădină.

 

Cum vei amenaja grădina primăvara care vine? Fă-ţi un plan pentru a fi clar ce copăcei plantezi şi unde, dacă aşezi şi un leagăn în grădină, ce păstrezi din ce este deja în grădină şi ce vei aduce nou.

 

Pregăteşte bulbi şi răsaduri.

 

Aici ne referim şi la flori şi plante decorative, dar şi la fructe şi legume: şi anul viitor va trebui să mănânci. Şi nu mai bine pregăteşti şi îngrijeşti toată iarna de un rug de căpşuni sau de un rug de mure în locul unui fir de iederă? Fă-ţi o listă cu alimentele pe care ai vrea să le culegi din grădină şi documentează-te despre cum şi când se plantează fiecare fruct şi legumă în parte. Nu lăsa primăvara să te ia prin surprindere. De asemenea, ia în considerare faptul că sunt plante care se pun în pământ de toamna, căci primăvara trebuie să aibă un start timpuriu.

 

Arta face orice loc mai frumos.

 

În fine, pentru acest subpunct am pornit întregul articol! În orice grădină ar trebui să existe şi un colţ pentru frumos şi meditaţie, iar în acest colţ trebuie să fie vegetaţie aleasă şi, de ce nu, o piesă de artă. Orice va fi aşezat în grădină trebuie să fie din materiale rezistente la razele soarelui, la ploi şi vânt. Prin urmare, decoraţiunile din piatră sau metal sunt ideale, precum şi cele din lemn tratat.

 

În loc de concluzie, îţi vom spune că aici poţi găsi mai multe sugestii pentru amenajarea grădinii şi te vom invita să admiri piesele de artă lucrate în metal din galeria foto – nu-i aşa că arată cel mai bine în miezul naturii?

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI