TIOR

Amenajati o gradina moderna

O grădină modernă înseamnă un design modern, volumetrie, stil elegant, simplist și aerisit. Mai mult, stilul modern scoate în evidență vegetația din grădină. Spațiile exterioare moderne sunt locuri minunate de petrecut timpul cu oameni dragi. Astăzi vă propunem câteva idei pentru amenajarea grădinii în stil modern.

Gazon

Dacă vă doriți o peluză impecabilă în curte trebuie să știți că o grădină modernă reprezintă un loc ideal pentru relaxare și activități în aer liber atât pentru cei mari dar și pentru cei mici. Frumusețea pe care o oferă peluza este încântătoare! Trebuie să țineți  cont de câteva reguli pentru pregătirea terenulu

Etape

În primul rând, terenul trebuie lucrat pentru a putea semăna gazonul. Pământul se ară, apoi trebuie mărunțit și nivelat. Dacă solul este prea lutos, trebuie adugat nisip sau turbă.  Turba este o variantă de cărbune inferior, o rocă sedimentară de culoare cafenie-inchisă sau neagră care s-a format prin descompunere lentă și carbonizare parțială a materialului vegetal acumulat în mlaștini neaerisite. Aceasta se folosește în agricultură.

În al doilea rând, curățați terenul pentru a nu rămâne rădăcini, pietre sau fiare. Odată ce dați nivelul, solului trebuie udat două săptămâni pentru a se dezvolta semințele semănate. Mai sunt necesare încă două săptămâni pentru a se dizolva toate buruienile.

Alegeți tipul de gazon

În funcție de calitatea solului, alegeți tipul de gazon pentru amenajarea grădinii. Producătorii de gazon pun la dispoziție tot felul de amestecuri de semințe. Puteți alege între gazon decorativ, gazon sport, gazon de umbră, gazon rezistent la secetă.

Când semănați semințele de gazon

Cel mai bine este să semănați semințele la sfârșitul verii-început de toamnă sau primăvara. O temperatură ideală nu trebuie să scadă de 10 grade și trebuie udat gazonul din belșug. Alegeți o zi fără vânt și cu sol uscat. Încercați până răsare gazonul să nu pășiți pe suprafața semănată. Firele de gazon răsar cam într-o săptămână sau trei săptămâni. Toatea acestea depind de cantitatea de apă pe care o primește solul.

Știați că?

Primu tuns al gazonului se face când acesta are în jur de 6 sau 10 cm. Însă gazonul decorativ se tunde când acesta are 2 sau 3 cm. Gazonul de trafic se tunde la 4 cm.

Dacă aveți o cantitate mare de gazon, achiziționați un utilaj special pentru tunderea lui.

Pentru mai multe articole intrați în secțiunea Amenajări grădini.

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI