TIOR

Amenajarea unei mese afara

Dacă vei avea parte de vreme bună de Paşte sau chiar şi cu alte ocazii, ar fi drăguţ dacă ai organiza o masă afară. Cum amenajezi masa afară? Nu trebuie sa fie foarte complicat, cu nu prea multe ornamente, dar aşa încât să nu îi lipsească nimic.

 

În primul rând, va trebui să alegi locul.

 

Afară poate însemna în balcon, pe terasă ori în grădină. În grădină, poţi alege orice loc îţi doreşti pentru a pune masa, dar trebuie să te gândeşti înainte: vrei să te gâdile iarba în talpă cât dejunezi, vrei să aşezi masa pe alee sau într-un colţ unde este pământul neted şi uscat şi poţi aşeza întâi un covor sau o mochetă?

 

Apoi: pui masa la umbră sau la soare? Plouă, nu plouă? Va trebui să iei în considerare inclusiv posibilitatea ca vântul să îţi condimenteze alimentele cu gâze sau frunzuliţe. Ai un cort? Îl instalezi? Pui masa sau mergeţi la picnic? La tine se găsesc răspunsurile şi nu există răspuns greşit.

 

În al doilea rând, va trebui să alegi masa.

 

Din acest punct de vedere, există trei variante: fie pui de-un picnic şi alegi o măsuţă pitică, fie cumperi o masă specială pentru exterior, fie "împrumuţi" o masă din interior. E simplu, nu? Rămâne alegerea ta dacă vei pune şi faţă de masă ori ba.

 

În al treilea rând, va trebui să alegi scaunele.

 

Dacă faceţi picnic, nu vă mai trebuie scaune. Eventual, poţi aduce în apropierea zonei de picnic scaune pliante, taburete sau numai nişte pernuţe după modelul turcesc sau japonez, pentru a vă aşeza pe ele.

 

Dacă amenajezi masa şi chiar foloseşti o masă, atunci va trebui să alegi dacă îţi cumperi scaune pentru exterior sau, din nou, dacă aduci câteva scaune din casă. Recomandarea este (evident, nu?) să alegi scaune de exterior, unele pe care poţi aşeza huse şi pernuţe, pentru a sta confortabil, însă ale căror accesorii să le poţi desprinde de scaun pentru a le feri de umiditate, precipitaţii şi decolorări cauzate de soare.

 

Flori, fete sau băieţi

 

De fapt, este vorba despre flori, lumânări sau coşuri cu fructe. Cu ce vei decora masa? Ai putea alege să o decorezi cu jardiniere în care au crescut deja plantele tale preferate sau poate ţi-ar surâde mai mult ideea de ghivece în care este loc şi pentru lumânări decorative (pe care le vei putea aprinde pe seară, căci vegetaţia proaspătă şi pământul nu vor permite extinderea flăcării şi, deci, nu vei avea parte de incidente neplăcute).

 

Coşurile sau bolurile cu fructe sunt întotdeauna opţiuni viabile, indiferent unde şi cum amenajezi masa. La fel de potrivite sunt vasele cu flori proaspete.

 

Veselă veselă

 

Pentru ca amenajarea mesei să pară festivă, poţi încerca să aşezi vesela şi tacâmurile ca la restaurante sau la mesele oficiale. Alege şi câteva ornamente specifice meselor festive: şerveţele textile, personalizate eventual, inele pentru şerveţele, pahare cu un colorit sau un format deosebit şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI