TIOR

Amenajarea gradinii: Idei pentru animalele de companie

Atât copiii, cât şi animalele de companie, adoră să se joace în aer liber – amenajează-le un loc de joacă plăcut şi sigur chiar în grădina ta, pentru că merită!

 

Dacă cei dragi care se află sub protecţia ta se joacă în siguranţă în grădina frumos amenajată, te vei putea bucura şi tu de aerul curat şi de veselia şi energia lor pozitivă şi te vei putea ocupa de restul treburilor pe care trebuie să le faci. Permite-le copiilor tăi să se joace afară împreună cu animalele de companie în grădină.

 

Un loc de căţărat pentru pisici

 

Pisicile au nevoie de două lucruri: joacă şi potolirea spiritului vânătoresc. Au nevoie, de asemenea, să se caţere, să facă exerciţii fizice, să îşi ascută gheruţele. Asigură-te că pisicile tale au un astfel de loc unde să poată să facă toate acestea şi să crească frumos şi sănătos.

 

Fie plantezi un copac pe care să se poată căţăra şi din care poate vâna diferite insecte, fie fixezi un stâlp pe care îl poţi folosi ca atare sau pe care să îl înfăşori în sfoară pentru ca pisica ta să se prindă mai bine de stâlpul acesta.

 

Căsuţe pentru animăluţele terestre

 

În grădină, poţi creşte găini, raţe, iepuri sau chiar oi şi capre. Desigur, acestea vor avea nevoie de propriile adăposturi: căsuţe, cuşti şi ţarcuri în care să stea în timpul zilei. Din când în când, le poţi scoate în restul curţii la joacă, dar va trebui ca toate animalele (cu excepţia pisicilor şi, în general, a câinilor) să aibă un ţarc al lor pentru traiul de zi cu zi.

 

O ţâşnitoare pentru toţi piticii

 

Toate animalele au nevoie de apă. În grădină, poţi amenaja un iaz sau o mică fântână arteziană – acest detaliu va împrospăta atmosfera şi va reprezenta unul dintre cele patru elemente primordiale necesare pentru instaurarea armoniei Feng Shui.

 

Poţi improviza o adăpătoare cu ajutorul unui furtun de apă fixat să umple un vas relativ jos, aşa încât orice animăluţ să poată avea acces la apă.

 

Un loc pentru fugă

 

În special pentru câini, este necesar un spaţiu în care să poată alerga. Câinii au nevoie de efort fizic pentru a nu acumula energie negativă şi pentru a fi mai ascultător după programul de joacă, fiind mai obosit.

 

În plus, va trebui să asiguri animalelor tale de companie un loc de joacă unde să nu poată strica nimic: nu ai vrea ca, pentru jumătate de oră de joacă şi alergătură, să îţi fie compromise şi straturile de flori, şi rândurile de legume, şi gazonul.

 

Joacă pe lângă alei

 

Pentru pisici şi spiritul lor invidualist, ar fi bine să construieşti adevărate labirinturi prin care să se poată plimba, în care să se poată juca între ele sau unde să se poată odihni, fiind în acelaşi timp în siguranţa.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI