TIOR

Alternative pentru gardul clasic al bunicilor – partea a II-a

Clasicul gard din lemn, întâlnit adesea în grădina bunicilor, poate fi înlocuit cu alternativele propuse de specialiștii în home design. Ideile următoare vizează atât exteriorul casei, cât și posibilități de separare a grădinii în mai multe zone de interes prin intermediul gardului potrivit.

Gard viu

Pentru obținerea unui gard viu care să dureze în timp, trebuie să cunoști modalitatea de cultivare a unui „zid” din plante. Specialiștii ne recomandă să instalăm plantele cultivate într-un sistem de panouri prevăzut cu sistem de irigare. Un astfel de gard viu aduce o atingere naturală betonului ce îl vedem adesea în exteriorul casei. În final, amenajarea gardului viu va oferi un puternic impact vizual.

Copaci în șir indian

Așa cum știi, când vine vorba de garduri, nu ne referim strict la cele care separă interiorul de exteriorul curții. Multe idei atractive pot fi utilizate atunci când dorim să creăm spații separate în cadrul aceleiași curți. În acest caz vorbim tot despre un gard viu, dar de data aceasta compus din copaci de aceeași dimensiune (înălțime și diametru). O line de copaci poate fi o modalitate foarte bună de a prelungi intimitatea din propria curte, atât în direcție orizontală, cât și verticală.

Piatră și natură

Anumite peisaje îți pot permite alăturarea plantelor cu ziduri din piatră, dar nu foarte înalte. În cazul în care beneficiezi de o curte spațioasă, oferă-ți libertatea unui gard ornamental ce va înfrumusețea exteriorul casei. Cea mai potrivită metodă pentru amenajarea unui grădini ce nu dispune de o suprafață plană sunt treptele. Grădină poate aduce elementele naturale alături de treptele din pietre decorative.

Gard tubular

O alternativă a clasicului gard din lemn este cel sub formă de tuburi. Aceste tuburi transparente, par a fi pline de bule. Datorită acestui aspect, putem amenaja un gard în imediata apropiere a piscinei. În acest caz, nu vorbim neapărat de o intimitate sporită de aspectul gardului. Spațiul verde de lângă piscină oferă o posibilitate foarte bună din punct de vedere estetic pentru poziționarea gardului tubular.

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI