TIOR

Ai putea amenaja o gradina numai cu ghivece

Grădina nu trebuie să fie neapărat în jurul unei care şi nu trebuie să fie nici neapărat bine înrădăcinată în pământ. Poţi crea o grădină frumoasă numai cu ajutorul ghivecelor, aşa încât să poţi creşte ce plante şi oricât de sensibile vrei tu, fără ca acestea să fie afectate de condiţii meteorologice extreme, pentru că le poţi aduce în casă oricând.

 

Totuşi, poate vrei să creşti câteva plante în ghivece afară, pentru a putea controla mai uşor felul în care cresc, dar şi pentru un aspect deosebit. Iată câteva sugestii pentru plantele de exterior ce pot fi crescute în ghivece şi arată bine.

 

Ia în considerare şi un mix.

 

Într-un singur ghiveci pot creşte mai multe plante – trebuie numai să alegi combinaţia potrivită gusturilor tale: merişor şi crizanteme plantate şi tunse corespunzător (pentru a se potrivi ghiveciului în care cresc, dar şi cu restul grădinii şi cu aspectul exterior al locuinţei tale) sau plante mai puţin utilizate în grădinile româneşti, aşa cum vei vedea mai jos, dar şi în imaginile din galeria foto.

 

Nu pot lipsi panseluţele şi crizantemele.

 

Uită-te în jur: mai sunt câţiva trandafiri înfloriţi prin grădini, dar prea puţini. Totuşi, din aproape nicio grădină pregătită pentru toamnă nu lipsesc crizantemele, gherghinele şi panseluţele. Flori care pot creşte şi toamna la fel de frumos ca vara sau poate chiar mai bine, pentru că răcoarea şi umiditatea le prieşte.

 

Tu ce ştii despre Heuchera?

 

Deşi nu are florile extraordinare, este o plantă decorativă excelentă: frunzele sunt colorate diferit în funcţie de tipul plantei au formă de inimă şi cu marginile dantelate (mai mult sau mai puţin, în formă de soi). În plus, culoarea frunzelor se schimbă după anotimp şi după condiţiile de mediu.

 

Florile sunt ca nişte "clopoţei de coral" (aceasta este şi denumirea populară a plantei) crescuţi în vârful unei tije.

 

Documentează-te şi despre varza ornamentală (Brassica oleracea).

 

Plantată toamna târziu, varza ornamentală rezistă chiar şi până la primul îngheţ. Culoarea frunzelor variază între diferite nuanţe de verde şi poate avea chiar şi tente mov şi accente albe. Priveşte prima imagine din galeria foto şi spune tu că nu arată bine acea plantă care arată ca un pui de varză jucăuş.

 

Alte plante ce rezistă şi toamna...

 

Drete (Lysimachia nummularia ‘Aurea' ) - are şi multiple beneficii medicale: se poate folosi pentru ameliorarea afecţiunilor hepatice, a hemoragiilor, a aftelor bucale sau vaginale etc.

 

Muştarul negru (Muştarul chinezesc/ Brassica juncea)- pe lângă scopul decorativ, această plantă mai este recomandată şi în tratamentul bolilor reumatismale, pentru băi sau comprese, precum şi pentru alte afecţiuni.

 

Pennisetum setaceum – este o plantă pur decorativă care poate creşte până la 1 metru- 1,5 metri.

 

Pennisetum glaucum – o plantă decorativă înrudită cu mohorul, care are frunzele roşu închis- maroniu şi inflorescenţa în formă tubulară.

 

Ia în considerare şi aranjamentele: te poţi folosi de diferite tipuri de dovlecei, de diferite tipuri de crenguţe sau de conifere mici, ori chiar de conuri prinse într-un mod deosebit.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI