TIOR

Adapteaza-ti gradina spre binele unui copil

Am mai discutat noi despe cum este bine să îţi adaptezi grădina pentru copii aşa încât să le creezi spaţii de joacă sigure, personalizate şi interesante. O parte dintre elementele de decor va trebui să le construieşti tu de la zero, dar o parte dintre acestea îţi vor fi oferite de natură sau vor fi realizabile numai cu mici modificări.

 

O cişmea, o fântână arteziană sau un pârâu

 

Foarte multor copii le place să se joace în apă. Chiar dacă al tău nu este dintre aceştia, este bine să existe un element de decor bazat pe apă în grădina ta pentru ca micuţul să îşi spele mâinile ori de câte ori este nevoie şi să poată căra apă pentru prăjiturile din pământ şi castelele de nisip fără să parcurgă distanţe foarte mari.

 

În plus, apa este un element nelipsit din Feng Shui şi, dacă nici în propria grădină nu ai o cişmea sau o fântâniţă arteziană, atunci unde?

 

O lădiţă cu nisip bine camuflată

 

De ce ar fi lădiţa cu nisip camuflată? Pentru că, dacă cei mici au impresia că sunt perfect liberi, sunt mai creativi, mai expresivi şi îşi dezvoltă şi un simţ de responsabilitate şi încrederea în forţele proprii. Desigur, va trebui să controlezi cumva situaţia: nu lăsa gărduţul viu din jurul lădiţei să ajungă la înălţimi foarte mari sau creează un punct de supraveghere la înălţime...poate unul tot camuflat (o căsuţă în copac?)...

 

Un spaţiu închis pentru depozitarea jucăriilor

 

Bineînţeles că vor exista şi jucării pentru afară. S-ar putea să fie mai bine să nu faceţi „trafic de jucării“: să le plimbaţi în fiecare zi ba în casă, ba în grădină, ci să fie mai bine să existe jucării pentru afară şi jucării pentru interior. Jucăriile folosite afară ar fi bine să rămână afară, într-un spaţiu de depozitare care să le protejeze de soare şi de umiditate, dar să fie în continuare accesibil, aşa ca în a treia imagine din galeria foto, de exemplu.

 

O oră de „ştiinţele naturii“

 

Este un buştean căzut în grădină? Lasă-l acolo! Dacă există un copac bolnav, dar care încă stă în picioare, poate ar fi mai bine să îl tai tu, ca nu cumva să cadă într-un moment inoportun şi să fie lovit unul dintre membrii familiei.

 

Totuşi, odată trunchiul aflat la pământ, nu îl muta (sau nu foarte departe). Lasă natura să îşi urmeze cursul, iar copilului tău cumpără-i o lupă. Va fi fascinat de minunăţiile vieţii în natură, cu siguranţă! În plus, este bine să înveţe câte ceva despre lanţul trofic şi ecosisteme: astfel, va fi pregătit şi va asimila mai uşor diferitele cunoştinţe împărtăşite la şcoală.

 

Un spaţiu pentru adolescenţi

 

Nu toţi copiii sunt mici şi se joacă cu nisip şi gândăcei: normal, toţi cresc! După ce cresc un pic, devin adolescenţi şi au nevoie de un spaţiu deosebit. Iată, un set de leagăne în jurul unui mic foc de tabără ar fi numai bun pentru o adunare de adolescenţi în grădina casei unuia dintre ei (dacă sunt fraţi este cu atât mai bine!) Amenajează un astfel de spaţiu accesibil, multifuncţional şi cu bun gust pentru copiii tăi adolescenţi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI