TIOR

5 Pasi pentru o gradina mai prietenoasa

Chiar dacă trăim în România, cu toate prejudecățile noastre, nu înseamnă că trebuie să închidem ușa cu 3 zăvoare. Putem fi vecini buni și civilizați, iar exteriorul casei noastre poate sugera acest lucru. Cum facem exteriorul cminului nostru să fie cât mai prietenos pentru ceilalți? E simplu: totul stă în detalii.

 

Puțină umbră pe alee.

 

Această recomandare, precum și altele din acest articol, este valabilă numai pentru cei care locuiesc la casă. De exemplu, nu poți planta un arțar în fața ușii de la intrare... în apartament. Mai ales dacă locuiești la etajul 8! Dacă vrei neapărat, poți planta un copăcel în fața blocului, dar trebuie să fie toți vecinii de acord și să nu îl plantezi prea aproape de bloc, prea aproape de alee, prea aproape de scări, prea aproape de ferestrele vecinilor, prea departe de bloc și așa mai departe.

 

Totuși, la casă totul este mai ușor: atât timp cât arborele este pe terenul tău și nu bate cu crengile în ferestrele vecinului, totul este în regulă. În plus, umbra pe care o va face pe alee va fi binecuvântată de mulți trecători în zile toride sau în timpul ploilor ce vor veni.

 

Lasă loc între gard și trotuar

 

Lasă puțin loc între alee sau trotuar și gardul tău, chiar dacă acel teren îți aparține, conform actului de vânzare-cumpărare. Lasă puțin spațiu acolo pentru a planta câteva plante simpatice care se înmulțesc din semințele ce cad pe pământ la finalul ciclului lor de viață. Așa, exteriorul locuinței tale va povesti despre tine că ești un om bun, optimist, energic, îndreptat către pozitivism – un om așa, cum ți-ar plăcea și ție să cunoști.

 

Adaugă o mini bibliotecă gratuită

 

Ai zice că nu se mai poartă, dar dacă privești puțin mai atent, mulți din jurul tău au o carte pe care o citesc de îndată ce au puțin timp liber. Din când în când, toată lumea aceasta care citește rămâne fără material de citit.

 

Tocmai atunci se va dovedi utilă mini biblioteca ta pe care o închizi așa încât să nu o deterioreze soarele sau precipitațiile, dar nu o încui, așa încât oricine să poată împrumuta o carte sau să îți lase ceva la schimb.

 

Nu lăsa, totuși, în această mini bibliotecă volume ce-ți sunt foarte dragi sau care au fost foarte scumpe – chiar dacă nu toată lumea fură și cei care fură nu fură cărți, ai șanse ca, la un moment dat, să rămâi fără ele și să regreți alegerea făcută. Poți oferi către lectură cărți bune, dar pe care le-ai da către anticariat, măcar pentru un prim test.

 

Luminează calea

 

Este foarte important ca de la poartă și până la intrarea în casa ta sau pe casa scării (pentru cei care locuiesc la bloc) să fie lumină și să vezi pe unde pășești, să nu te poată surprinde sau speria nimic – să nu îți dea nimic o stare de anxietate.

 

Optează și pentru o zonă de socializare

 

Undeva, pe verandă, lângă poartă, lângă ușa de la intrare, în grădină (în grădina blocului, eventual), nu contează foarte mult unde: așază o băncuță unde să poți sta alături de vecinii tăi pentru a discuta nimicuri din când în când. Vei vedea că este important să îți cunoști, chiar și sumar, vecinii.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI