Vise leganate despre amenajarea dormitorului

20-06-2014 / Blog amenajari dormitoare

Credeai că un pat este pur şi simplu un pat şi că nu poate avea nimic deosebit? Că nu poate contribui la amenajarea unui dormitor deosebit în apartamentul tău? Chiar şi paturile clasice au modele diferite: rabatabile sau nu, cu tăblie, fără tăblie, din lemn masiv sau cu o saltea atotcuprinzătoare, cu margini din placaj, învelite în piele sau în textil, mici, mari, suspendate, duble, regale şi tot aşa mai departe.

 

Ce-ai zice despre un pat suspendat?

 

Dacă îţi place să te clatini şi dacă ai certitudinea că, în cazul în care te foieşti şi faci patul să se mişte, nu te trezeşti speriat de cutremur, atunci un pat suspendat s-ar putea chiar să îţi placă. Într-adevăr, presupune mai mult efort la montaj şi o echipă de oameni forţoşi şi pricepuţi, precum şi un plafon resistent şi de încredere, dar rezultatele ar fi pe măsură.

 

După asamblarea unui astfel de pat, nu vei mai duce niciodată dorul unui leagăn pentru oameni mari şi nici nu te vei mai gândi cu la fel de multă nostalgie la zilele când erai doar un pui de om şi trebuia ca mami să te legene ca să adormi. Da! Acum nu ar mai lipsi decât sclavii care să îţi facă vânt cu frunze de palmier sau de copac de filodendron!

 

Atunci poate un pat semi-suspendat?

 

Dacă ideea unui pat suspendat nu îţi place, pentru că structura locuinţei nu pare de încredere sau pentru că pur şi simplu nu îţi place să te legeni prea tare, atunci aruncă un ochi în galeria foto pe care ţi-am pregătit-o şi ia în calcul un pat semi-suspendat.

 

Adică aşa: trei stâlpi de susţinere şi o funie sau blatul patului fixat de perete şi funii sau lanţuri care să dea impresia unui pat suspendat, dar care să fie, de fapt, numai pentru design. Astfel de elemente nu vor avea un scop pragmatic, însă vor defini cumva atmosfera din camera ta şi te vor ajuta să alegi o temă sau alta pentru restul dormitorului.

 

Pentru mai multă stabilitate, dar la fel de mult stil, alege...

 

Poţi alege întotdeauna un fals pat suspendat. Este simplu: un pat foarte stabil şi foarte bine ancorat, dar ale cărui picioare nu se văd. Apoi, numai pentru design, poţi prinde de tavan patru fâşii lungi dintr-un material care să se potrivească decorului şi pe care să le prinzi apoi de câte un colţ al patului.

 

De asemenea, poţi prinde de plafon şiruri de mărgele sau orice alt element de decor consideri tu că se potriveşte în dormitorul tău şi că pot fi interpretate ca sisteme de prindere pentru patul tău suspendat.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.