Vibratii de culoare in dormitor

05-06-2015 / Blog amenajari dormitoare

Atunci când amenajezi un dormitor trebuie să ai în vedere faptul că în această cameră trebuie să te poţi odihni. Confortul, însă, arată altfel pentru fiecare dintre noi. Astăzi vom discuta despre dormitoare colorate, însă fără a face exces de culori – dormitorul este pentru odihnă şi încărcarea bateriilor, iar culorile foarte intense nu se potrivesc aici, ci mai degrabă în living, unde este necesară o atmosferă dinamică.

 

Colorează-ţi visele cu artă!

 

Cu siguranţă ştii deja că arta găseşte tot felul de maniere în care să se manifeste, însă cea mai întâlnită formă de artă este pictura. Nu mai rămâne decât să găseşti artistul potrivit care să picteze imaginile perfecte cu o tehnică pe măsură pentru a-ţi decora dormitorul cu cele mai reprezentative tablouri – reprezentative pentru personalitatea şi aspiraţiile tale, desigur.

 

În imaginile din galeria foto vei putea observa două tablouri mari, fiecare pictat într-un alt stil şi cu o altă tematică. De aici, se poate înţelege că dormitorul ilustrat mai sus este împărţit de două persoane cu gusturi artistice diferite.

 

Temperează culorile prea puternice.

 

Pe lângă faptul că tablourile din imaginile de mai sus sunt pictate în stiluri total diferite (materiale diferite, stil diferit, tehnică diferită), trebuie să iei în considerare şi faptul că ambele tablouri însumează culorile prezente în restul camerei şi echilibrează, astfel, aspectul întregii camere.

 

De asemenea, vei putea observa că în acest dormitor culorile utilizate nu sunt foarte intense, cu excepţia tapiseriei tăbliei patului. Totuşi, pentru că tapiseria este de un roşu intens, efectul acesteia este estompat cu ajutorul lenjeriei de pat de culoare deshisă şi cu ajutorul imprimeului pernuţei decorative, unde sunt folosite diferite nuanţe de roşu şi de roz.

 

Nu te teme de imprimeuri.

 

Pentru un aspect mai complex al dormitorului vei putea folosi cu toată încrederea diferite imprimeuri. În imaginile de mai sus este dovedit că imprimeuri diverse pot crea un decor plăcut. Perdelele au imprimeu floral şi colorat, iar cuvertura de pe pat şi covorul au imprimeu geometric, cu un colorit neutru. Deşi modelele propriu-zise diferă foarte mult, aspectul general este unul plăcut şi liniştitor.

 

Mare e dormitorul tău?

 

Dacă dormitorul tău este suficient de spaţios pentru a aşeza aici şi alte obiecte de mobilier pe lângă pat şi şifonier, nu ezita să amenajezi şi o zonă pentru citit şi o zonă pentru creaţie.

 

Astfel de modele sunt şi în imaginile de mai sus: fotoliul este pentru cei pasionaţi de lectură, iar în apropierea fotoliului trebuie să existe o veioză cu lumina direcţionată strict către această zonă (ce poate fi folosită şi pentru alegerea ţinutei sau pentru cosmetică), iar biroul este pentru cei care au revelaţii creatoare în timp ce dorm, noaptea târziu sau dis-de-dimineaţă: timpul nu poate fi pierdut pe drum, ci aşterni imediat gândul pe hârtie, la un birou amenajat frumuşel şi discret în dormitor.

 

Atenţie! Biroul acesta nu trebuie folosit niciodată pentru a lucra de acasă sau pentru treburi administrative: orice sursă de stres trebuie îndepărtată din dormitor: facturile, contractele, proiectele de serviciu vor avea un alt loc în casă.

 

Dacă dormitorul tău nu este foarte spaţios, s-ar putea să te intereseze articolele de aici

 

Pentru mai multe sugestii pentru amenajarea dormitorului, click aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.