Ti-ar placea un dormitor exotic?

23-04-2014 / Blog amenajari dormitoare

Ţi-am povestit în articole anterioare despre stilul african şi despre stilul mediteranean, şi despre imprimeuri, şi despre plantele de interior care ajută la crearea unui decor exotic. Exotic nu înseamnă numai stil african, desigur: decorul poate fi realizat cu influenţe indiene, americane native, australiene şi aşa mai departe. Alege cultura care îţi place şi îmbrăţişeaz-o cu ajutorul casei tale.

 

Alege culorile corespunzătoare.

 

Sunt culturi care preferă culorile calde, culturi care preferă culorile reci şi culturi care preferă combinaţiile îndrăzneţe de culori. Pentru a îmbrăţişa o nouă cultură trebuie să te poţi deschide către orice culoare şi orice detaliu extravagant.

 

Alege un pat deosebit.

 

Un pat deosebit poate însemna o saltea de apă, un pat cu baldachin, un pat suspendat şi aşa mai departe. Unele culturi preferă paturile mai tari, acoperite de cuverturi ţesute manual, altele sunt reprezentate de paturi confortabile cu multe pernuţe decorative şi cuverturi din mătase sau alte materiale fine.

 

Poţi alege un pat cu toate decoraţiunile reprezentative ale unei culturi, dar nu este necesar să aibă şi baldachin – este suficient să aibă o formă deosebită sau ornamentele potrivite sau, de ce nu, să fie luminat cu un soi de reflector care să accentueze tocmai acest punct dintr-o cameră.

 

Alege mobilier care să rezoneze cu stilul şi cultura alese.

 

Nu îţi poţi dori să îţi amenajezi o cameră în stil asiatic, de exemplu, şi să alegi dulapuri simple şi banale sau o canapea extensibilă. Trebuie să te documentezi riguros şi să alegi mobilier potrivit stilului şi culturii alese.

 

Mobilierul are forme, dimensiuni şi ornamente specifice fiecărei culturi. De asemenea, diferă materialele din care sunt confecţionate diferite piese de mobilier: de la bambus la diferite tipuri de împletituri, diferite tipuri de ţesături şi lemn din diferinte exenţe (arbore de cauciuc, sequoia etc).

 

Alege decoraţiuni acordate culturii pe care vrei să o îmbrăţişezi.

 

Exoticul este dat, de fapt, de specificul unei zone: de specificul acela natural şi iminent, iar cel implementat de oameni odată cu evoluţia lor are importanţa sa, dar se află în plan secundar.

 

Când spune "decoraţiuni" ne referim la tablouri, covoare, ţesături specifice (cum sunt acele suzani despre care vorbeam într-un articol anterior), pleduri fixate pe pereţi, veioze cu un aspect deosebit, cuverturi, huse şi tapiţerii cu imprimeuri specifice zonei culturale care te inspiră.

 

De asemenea, va trebui să iei în considerare faptul că orice cultură venerează un animal sau o plantă: egiptenii venerau pisicile, francezii au ca simbol cocoşul galic şi aşa mai departe. Află care este specificul culturii alese de tine şi alege reprezentarea sau un reprezentant pentru acesta: poţi adopta un papagal, o broască ţestoasă, un ficus, un filodendron, peştişori de acvariu şi aşa mai departe – acest ultim detaliu viu va oferi întregii încăperi autenticitate.

 

După toate acestea, trage cu ochiul în galeria foto pe care ţi-am pregătit-o (chiar dacă ai răsfoit-o la începutul articolului, căci acum vei înţelege mai bine toate descrierile şi poveştile noastre.

 

Sursa foto: pinterest.com, houzz.com.

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.