Tendinte de amenajari dormitoare

26-03-2014 / Blog amenajari dormitoare

Întotdeauna este nevoie de o idee nouă pentru amenajarea dormitorului. Dacă vrei să ştii ce se poartă anul acesta în dormitor, eşti în locul potrivit. Iată că am răscolit tot internetul şi am găsit câteva idei drăguţe de care poţi să ţii cont sau nu, atunci când îţi amenajezi dormitorul.

 

Flori pe pereţi

 

Florile sunt frumoase, gingaşe, fragile – la fel ca visele şi ca visurile. De aceea, dar şi pentru a merge la somn cu o imagine plăcută şi inspiratoare în minte, este recomandat să optezi pentru un obiect de decor cu motive florale. Poţi alege autocolante, desene murale (desene pe pereţi) sau tablouri (indiferent de tehnica de creare a acestora).

 

Joacă de nonculori

 

Nonculorile vor fi întotdeauna "la modă", căci ele sunt eterne. Astfel, o cameră dominată de alb, negru şi/sau nuanţe de gri va arăta întotdeauna fresh, va arăta întotdeauna bine. Poţi alege obiecte simple (cu o singură nonculoare) sau cu imprimeuri, decoraţiuni sau inserţii din celelalte două nonculori.

 

Atmosferă de hotel

 

Din când în când, mai visăm cu ochii deschişi la un weekend petrecut într-o cameră de hotel, departe de căminul care trebuie organizat şi curăţat, departe de ochii vecinilor şi de vrăbiuţele pe care le hrăneşti în fiecare dimineaţă cu atâta drag neconştientizat.

 

De ce nu ţi-ai amenaja dormitorul ca o cameră de hotel? Alege materiale de calitate şi care să arate preţioase, chiar dacă nu sunt costisitoare: aspectul ireproşabil nu este mereu condiţionat de un preţ colosal.

 

Materiale naturale

 

Aspectul natural este foarte căutat anul acesta în toate tipurile de design: în coafuri, în make-up, în arhitectură... şi în home design. Tonuri naturale, obiecte din lemn, metal, piatră naturală şi cărămidă – acestea sunt elementele pe care s-ar putea să vrei să le reuneşti pentru a amenaja un dormitor frumos, confortabil, relaxant şi la modă.

 

Dormitoare rustice

 

Stilul rustic, de asemenea, este foarte căutat, căci el exprimă spiritul autohton al neamului nostru. Cultura românească este foarte frumoasă, dincolo de toate nemulţumirile tuturora vis-a-vis de problemele politice, sociale sau economice. Cultura noastră este frumoasă. Bucură-te de ea şi alege câteva decoraţiuni tradiţionale pentru locuinţa şi pentru dormitorul tău.

 

Reminescenţe de anul trecut

 

Dacă îţi anul trecut, cam în aceeaşi perioadă, îţi povesteam despre tendinţele de amenajare dormitoare din 2013. A mai trecut un an, sugestiile designerilor de interioare s-a schimbat, însă nu foarte mult.

 

În cele aproape douăsprezece luni s-a păstrat, totuşi, o idee: culoarea preferată pentru amenajarea unui dormitor, dacă acesta chiar trebuie să aibă o culoare, trebuie să fie albastru. Culoarea poate fi aleasă pentru zugrăveală sau pentru mobilier, însă cel mai bine ar fi să alegi accesoriile colorate – acestea se schimbă mai uşor în cazul în care îţi schimbi părerea despre culoarea dormitorului tău.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.