TIOR

Tablie multifunctionala pentru pat

De ce să îţi iei un pat simplu când poţi avea un pat cu tăblie? Tăblia poate fi instalată odată cu patul sau o poţi fixa înainte de a monta patul, dacă ai măsurat totul şi se potrivesc bine împreună. Modelele de tăblii de pat sunt numeroase şi uşor de personalizat pentru a se potrivi şi în camera ta, indiferent de designul acesteia – important este să îţi doreşti acest lucru.

 

Tăblie + spaţii de depozitare

 

Este foarte posibil ca peretele să fie dintr-un material greu de găurit. Prin urmare, nu ar fi deloc o idee rea să optezi pentru o tăblie ceva mai voluminoasă, în aşa fel încât să poţi fixa pe aceasta etajere micuţe sau mici veioze. Dacă o comanzi sau o confecţionezi puţin mai lată (adică nu ca o simplă tăblie, ci ca o ladă de pat sau ca un dulap înalt şi îngust), vei putea depozita aici toate mărunţişurile necesare înainte de culcare sau imediat ce te trezeşti: pastile, unguente, accesorii pentru un somn mai confortabil, cartea de pe noptieră şi aşa mai departe.

 

Tăblie din oglindă

 

O tăblie deosebită ar fi cea care este realizată din oglinzi, în loc să fie confecţionată din lemn sau placaj. Îi poţi ataşa etajere din sticlă, pentru a aşeza aici vaza cu flori proaspete cu miros discret, ceasul deşteptător şi paharul cu apă.

 

Apoi, te poţi ocupa de cosmetica de dimineaţă în oglinzile din tăblie sau poţi să te priveşti în timp ce îţi faci gimnastica de dimineaţă. Vei vedea că gimnastica imediat după trezire te va energiza, iar faptul că te vezi în timpul mişcării îţi va creşte încrederea în sine. În plus, dacă tăblia patului este din oglindă, se va crea impresia unui spaţiu mai vast, „detaliu” foarte important într-un dormitor.

 

O pseudo-fereastră

 

Tăblia patului poate fi realizată din tot felul de materiale sau obiecte reciclate. De exemplu, tăblia patului poate fi realizată dintr-o fereastră veche. Pe aceasta o poţi lăsa cu vopseaua uşor scorojită, pentru un decor shabby chic sau industrial sau o poţi şmirghelui şi lăcui apoi cu lac incolor sau colorat.

 

După cum poţi vedea şi tu în galeria foto, designul fiecărei tăblii în parte oferă camerei unde aceasta este aşezată un alt aer, aşa că va trebui să alegi cu grijă materialul şi culorile tăbliei din dormitorul tău.

 

Tăblie mare sau mică – cât peretele

 

Şi dacă peretele este foarte îngust, şi dacă peretele pe care va fi tăblia patului este foarte lat, poţi alege ca tăblia să fie cât peretele. Astfel, se va crea impresia unui decor mai ordonat, mai simplu şi mai uşor de întreţinut. Eventual, dacă ţi se pare prea îngustă întreaga cameră, poţi opta pentru un pat cu tăblie unde tăblia să aibă model orizontal – acesta va oferi impresia că spaţiul este mai puţin strâmt decât în realitate. 

 

Despre amenajarea dormitorului poţi citi mai multe aici, iar despre paturile cu tăblie vei găsi mai multe detalii aici

 

Sursa foto: houzz.com 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI