TIOR

Stiluri de amenajarea a dormitorului

Dormitorul este camera unde mergi pentru a te odihni, prin urmare va trebui să îl amenajezi potrivit stilului de viaţă şi preferinţelor tale. Este probabil ca unele dormitoare să semene între ele, dar nu vei găsi dormitoare identice, pentru că nici oamenii nu au gusturi identice şi nici resurse identice (financiare, de timp, de energie, de talent etc).

 

Culori clasice

 

Amenajarea unui spaţiu în culori clasice presupune jonglarea cu mai multe culori neutre şi folosirea abundentă a albului. Acest lucru nu exclude, totuşi, folosirea culorilor primare, însă va trebui să te rezumi la o singură nuanţă din vasta lor gamă. În prima imagine din galeria foto vei vedea un dormitor amenajat cu mobilier clasic, dar şi în limitele cromatice despre care tocmai ţi-am spus: gri, maro, alb şi un strop de bleu.

 

Un dormitor – galerie

 

Unul dintre pereţii din dormitorul amenajat simplist poate fi utilizat drept perete-galerie, unde să expui fotografii şi tablouri care au un impact pozitiv asupra ta. Transmite energii pozitive, caută energii pozitive, primeşte energii pozitive şi gândeşte pozitiv. Dormitorul trebuie să fie camera unde stresul rămâne la uşă.

 

O lume solară

 

Unii vor ca dormitoarele să fie încăperi cât mai întunecate şi vor alege culori închise pentru amenajarea camerei, dar şi perdele groase (dacă nu cumva chiar jaluzele cauciucate).

 

La cealaltă limită sunt persoanele care preferă camerele unde soarele năvăleşte încă de la prima oră pentru a-ţi dezmierda chipul încă adormit. Dacă preferi camerele luminoase, ştii deja că este recomandat ca pereţii să aibă culori cât mai deschise, accesoriile de la ferestre (jaluzele sau perdele) să fie cât mai transparente şi, dacă se poate, pe unul dintre pereţi să fie o mare oglindă.

 

Pentru 2?

 

Cel mai uşor este să amenajezi un dormitor pentru un cuplu: dacă cei doi nu au o culoare preferată comună, această cameră va fi decorată în nuanţe neutre. Mobilierul se va alege aşa cum se alege în fiecare cameră (ai nevoie de un pat pentru 2 persoane şi de un dulap pe aceeaşi măsură), însă piesele de mic mobilier şi accesoriile vor fi alese în aşa fel încât să poată fi câte două obiecte din fiecare: două veioze, două noptiere, două fotolii, câte două perne din fiecare model şi aşa mai de parte.

 

Jumătate el, jumătate ea

 

Amenajarea dormitorului pentru un cuplu poate deveni un lucru ceva mai complex dacă ambii parteneri au personalităţi puternice şi diferite, dar totul este posibil. Ca dovadă stă ultima imagine din galeria foto, unde de o parte a patului sunt elemente masculine, iar de cealaltă parte a patului este, evident, „partea ei”, cu elemente feminine.

 

Aici vei găsi mai multe sugestii pentru amenajarea dormitorului. 

 

Sursa foto: goodhousekeeping.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI