TIOR

Stil si personalitate in dormitoare mici

Nu trebuie să faci compromisuri în ce priveşte stilul atunci când vine vorba despre amenajarea dormitorului personal, chiar dacă este unul mic. Noi îţi vom arăta câteva dormitoare mici amenajate frumos: orice spaţiu poate fi personalizat, nu trebuie să fie camere extraordinar de mari pentru a-ţi putea face de cap cu decorarea acestora.

 

Elementul principal: un pat confortabil

 

Cât de mic ar fi dormitorul, patul tot trebuie să fie cel mai confortabil din tot regatul! Nu contează că nu este cel mai mare pat sau cel mai modern: trebuie doar să fie confortabil, iar pentru acest lucru ai nevoie de înălţimea potrivită, de salteaua potrivită, de aşternuturi de calitate şi curăţate cât mai des şi de perne de diferite forme şi dimensiuni.

 

Aproape la fel de important: un pat tentant

 

Şi cele mai simple paturi pot fi confortabile, dar un pat cu perne simple, o saltea simplă şi aşternuturi banale nu arată la fel de tentant ca un pat cu o pilotă pufoasă, cearşafuri colorate şi cu imprimeuri simpatice, cu pături moi şi frumos colorate şi cu perne mai mari şi mai mici, cât să le poţi aşeza unde îţi trebuie ca să stai confortabil.

 

Accesorii cu modele şi culori

 

Perdele, corpuri de iluminat, veioze, tablouri şi diferite ornamente - sunt obiecte care nu trebuie să lipsească dintr-un dormitor. Trebuie să te simţi cât mai în largul tău în dormitor, chiar dacă aceasta este o cameră îngustă. Poate nu vei alege un candelabru masiv şi perdele de catifea într-o cameră atât de mică, dar câteva rame cu un conţinut cu valoare sentimentală, câteva suveniruri etalate pe o etajeră nu au făcut rău niciodată nimănui.

 

Spaţii deschise

 

Încearcă să alegi cât mai multe spaţii de depozitare deschise, căci acestea nu aglomerează vizual un spaţiu la fel cum ar face-o un dulap masiv cu uşi de sus până jos. Compartimentează-ţi dulapurile şi sortează-ţi obiectele după categorii. Cărţile, albumele foto, colecţia de roci – cu siguranţă ar arăta mai bine pe un raft decât într-o cutie uitată într-un dulap închis.

 

Respectarea ordinii interioare

 

Pentru ca o cameră mică să nu pară aglomerată şi să nu dea impresia de claustrare, este nevoie să nu fie foarte multe lucruri la vedere. De aceea va trebui să faci tot posibilul să menţii ordinea în dormitor. Să îţi aşezi mereu hainele la locul lor, să duci gunoiul, să păstrezi podelele curate şi aşa mai departe – doar ştii şi tu ce înseamnă să păstrezi o cameră în ordine!

 

Ceva deosebit

 

Orice dormitor ai decora, trebuie să adaugi un element deosebit: un taburet handmade, un tablou cu o imagine motivaţională, o chitară semnată de artistul preferat şi agăţată pe unul dintre pereţi, o veioză cu design deosebit... întotdeauna trebuie să fie în dormitor un obiect care pentru tine să aibă o semnificaţie aparte.

 

Sursa foto: houseandgarden.co.uk

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI