TIOR

Specialitatea dormitorului - un perete decorat altfel

În amenajarea dormitorului, ne putem orienta către alegerea unui pat voluminos, a unor noptiere simetrice, dar și a culorilor ce încadrează încăperea într-un stil aparte. De data aceasta, însă, avem o altă propunere pentru un design atrăgător. Este vorba despre un perete cu finisaje speciale, diferit de ceilalți pereți din dormitor.

Dormitor actualizat

În urmă cu mai mulți ani de zile, dormitoarele albe, simple, ieșeau în față cu un perete colorat strident. Un trend mult prea solicitat a devenit astăzi un stil decorativ evitat în home design. Dacă îți dorești o actualizare în ceea ce privește aspectul dormitorului, noi îți propunem câteva caracteristici moderne de îmbunătățire a amenajării dormitorului.

Culorile potrivite

Opțiunile sunt variate în ceea ce privește culorile, finisajele, texturile. Prin decorarea pereților într-una dintre variantele expuse în galeria foto, adaugi interes unui spațiu simplu la prima vedere. În funcție de cromatica aleasă, poți obține o varietate de stări ambientale. O culoare închisă pentru unul dintre pereții dormitorului va adăuga profunzime și dramatism spațiului ales.

Lemn și armonie

Ideal în amenajarea dormitorului este să urmărești armonizarea elementelor decorative din încăpere. Dacă obiecte decorative din lemn se regăsesc în amenajarea interioară a încăperii, poți apela, pentru unul dintre pereți, la o decorare ce presupune folosirea aceluiași tip de material. Decorațiunea din lemn poate avea dimensiunea peretului în întregime sau poate reprezenta o încadrare în dreptul patului, din podea până în tavan.

Alegerea peretelui

Decorarea peretului din dormitor, având funcția de atragere a atenției, nu trebuie să se desfășoare doar în raza de „acțiune” a patului. Cele mai multe modele decorative aleg suprafața din spatele patului și îi oferă acesteia numeroase detalii artistice. Cu toate acestea, nu trebuie neglijat nici peretele din dreptul ușii, de exemplu. În acest caz, poți opta pentru expresia „cu capul în nori”, aplicată peretelui ce găzduiește rafturile și oglinda din dormitor.

De evitat

Selectarea peretelui ce urmează a fi decorat trebuie să ia în calcul mai multe aspecte. Pe lângă faptul că nu este recomandată alegerea spre decorare a două sau mai multe suprafețe din dormitor, nici un perete încărcat de ferestre nu este cel mai potrivit. De asemenea, trebuie urmărită suprafața ce trebuie pictată sau decorată, pentru a nu întâmpina dificultăți în realizarea designului. Nu ne dorim ca peretele ales să evidențieze, de fapt, defecte sau denivelări ale acestuia.

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI