TIOR

Pentru un dormitor Feng Shui

Energia pozitivă nu trebuie să lipsească de acasă, iar centrul de greutate al fiecărei locuinţe este dormitorul, unde petreci cel mai mult timp când eşti acasă. Cum faci să amenajezi un dormitor primitor şi relaxant, urmând trăsăturile Feng Shui? Despre acest lucru îţi vom povesti noi în articolul de faţă.

 

Du în altă cameră televizorul şi computerul.

 

Specialiştii recomandă să nu ţii în dormitor nimic ce ţi-ar putea distrage atenţia sau ţi-ar putea bruia energia. Prin urmare, nici televizorul, nici calculatorul (nu contează dacă al laptop sau alt soi de compuer), şi, ideal, nici telefonul nu ar trebui să fie în dormitor. Ştim, ai nevoie de alarmă dimineaţa, dar dacă foloseşti telefonul pentru a te trezi, încearcă să îi anulezi celelalte sunete şi să nu îl foloseşti pentru nimic altceva înainte de culcare.

 

Unde nu intră soarele pe geam...

 

... Ştii continuarea. Problema este că unii oameni interpretează literalmente acest proverb. Important nu este să fie soare acasă, ci să permiţi luminii naturale (toată câtă este) să îţi viziteze casa din când în când şi, mai ales, să aeriseşti zilnic. Circuitul natural al energiilor depinde de cât de ordonată şi de aerisită (la propriu şi la figurat) este fiecare cameră în parte. Da, feng shui-ul îţi cere să îţi aeriseşti locuinţa zilnic.

 

Alege culori calmante, cât mai naturale.

 

Cert este că toate culorile care există pe lumea aceasta au existat întâi în stare naturală şi apoi le-a fost preluat pigmentul pentru a se colora şi lucrurile făcute de om. Prin urmare, culorile nu sunt decât naturale. Totuşi, va trebui să alegi culorile care îţi oferă ţie impresia că este natural ca ele să fie prezente în dormitorul tău.

 

Alege numai culorile care îţi plac şi care te ajută să te relaxezi în dormitorul tău. Iar dacă nu te poţi hotărî în privinţa unei culori, poţi să amenajezi întreaga cameră în nuanţe neutre şi să adaugi numai din când în când câte un pic de culoare cu o pernuţă decorativă sau cu un buchet de flori proaspete.

 

Nu te limita la o sursă de lumină.

 

Lumina oferă adesea o stare de confort mental sau emoţional şi, în funcţie de sursa luminii şi de poziţionarea corpurilor de iluminat, poate crea orice atmosferă îţi doreşti: romantică, liniştită, feerică, energică şi aşa mai departe.

 

Aşadar, este nevoie să ai mai multe surse de lumină artificială: o lustră (candelabru, aplică etc – alege ce vrei tu), o veioză lângă pat (sau două, dacă amenajezi dormitorul pentru un cuplu) şi câteva lumânări într-un colţ al camerei.

 

Sursa foto: uratex.com, bedroomdesign321.com, homedit.com, kenlauher.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI