TIOR

Paturi cu tablie pentru dormitoare chic

Uneori, decorațiunile parcă nu-și au locul în dormitor, însă întotdeauna puteți încerca unele trucuri de amenajări interioare pentru un aspect chic - astăzi vă propunem paturile cu tăblie. 
 
Tăblia patului poate avea diferite dimensiuni, diferite culori, diferite modele și poate fi confecționată din diferite materiale. În funcție de cât de aglomerată este camera în care dormiți și de preferințele personale, alegeți tipul de pat și tipul de tăblie de pat potrivite. 
 
Spirit vintage 
 
Tăbliile clasice sunt confecționate din lemn, cât mai simplu și în culori cât mai naturale. Totuși, în spiritul ecologic ce va prelungi viața întregii umanități, propunem reciclarea diverselor materiale de care dispuneți. 
 
De exemplu, puteți folosi ca tăblie pentru pat o ușă sau o fereastră veche, cu vopseaua sărită pe alocuri sau o tăblie veche care a aparținut unui alt pat. Puteți folosi platforme din metal sau din lemn, vopsite sau nu. 
 
Colorat și jucăuș 
 
Puteți alege ca tăblia patului dumneavoastră să fie tapițată: alegeți suportul pe care doriți să îl utilizați, oferiți-i forma și dimensiunile dorite, apoi îmbrăcați totul în burete. Pasul final este să alegeți materialul sau materialele cu imprimeul ideal: colorat sau nu, din in, bumbac, mătase sau orice vă face cu ochiul. 
 
Pentru un plus de dinamism compozițional, optați pentru petice din diferite materiale și de diferite dimensiuni, pe care să le combinați în mod asimetric. 
 
Varietate și păcăleli 
 
Dacă un proiect precum tapisarea manuală a tăbliei patului vi se pare prea complicat sau prea costisitor, puteți oricând să apelați la efecte optice și la trucuri care să dea impresia existenței unei tăblii în absența acesteia. 
 
Este foarte ușor să pictați peretele într-o culoare închisă, mată, care să se potrivească pieselor de mobilier: probabil că un ciocolatiu ar fi cel mai indicat. De asemenea, puteți să îi adăugați diferite ornamente: înflorituri în colțuri, un model central sau o ramă dintr-o altă culoare. 
 
Diferențe estetice dependente de dimensiuni 
 
Tăblia poate să se înalțe doar câțiva centimetri deasupra patului, poate fi la ambele capete ale patului sau poate fi înaltă până la tavan. Poate fi puțin mai îngustă decât salteaua sau poate fi mai lată decât patul, dreaptă sau ușor artuită la colțuri. Poate avea colțuri în care să vă agățați halatul, poate avea nișe în care să așezați ceasul deșteptător și alte câteva decorațiuni mărunte sau poate avea spoturi luminoase încorporate în partea de sus ori de jur împrejur. 
 
Modelul tăbliei va avea cu siguranță un impact optic foarte important, mai ales dacă optați pentru eliminarea altor decorațiuni, însă în dormitor contează foarte mult și dimensiunile obiectelor de mobilier. În privința tăbliei, este recomandat ca aceasta să aibă dimensiuni direct proporționale cu cele ale camerei: într-un dormitor mic – un pat cu o tăblie joasă; într-un dormitor mare – un pat cu o tăblie voluminoasă. 
 
Alt fel de tăblii 
 
Practic, nicio regulă nu impune materialul din care să fie confecționată tăblia patului. Tocmai de aceea, unii designeri și-au permis să propună lumii câteva tăblii care să fie adaptate stilului de amenajări interioare, dar și personalității celui care va dormi în patul cu pricina: tăblii substituite de garduri din nuiele, de tăblii create din jumătăți de butuci sau de către o familie de plăci de snowboarding aliniate frumos. 
 
Sursa foto: Houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI