Paturi cu baldachin

07-12-2014 / Blog amenajari dormitoare

Paturile simple pot fi foarte comode, dar dacă îţi place ca dormitorul tău să aibă un aspect deosebit poţi alege şi un pat cu un design deosebit: un pat cu baldachin ar fi numai bun, nu crezi? Am discutat noi într-un articol anterior despre patul cu tăblie (poţi citi acel articol aici), dar ştim că paturile cu tăblie nu sunt pentru toate gusturile, aşa că haide să discutăm şi despre alte tipuri de pat.

 

Paturi cu baldachin

 

Paturile cu baldachin sunt preferate de femei, de fetiţe şi de persoane care sunt romantice de fel, fără a conta sexul acestora. Paturile cu baldachin oferă o atmosferă misterioasă şi un aer pasional întregii camere. Dacă mai alegi şi corpuri de iluminat care să propage o lumină difuză... decorul feeric este gata!

 

Paturi cu cadru

 

Paturile au o alură mai puţin feminină, căci, în fond, acestea sunt paturi cu baldachin, însă fără perdelele baldachinului. Astfel, vei avea un pat cu un aspect deosebit, dar ceva mai simplu şi mai serios decât paturile învăluite în tul sau mătăsuri. Partea bună este că acest cadru poate fi din mai multe materiale, poate fi colorat în fel şi chip şi, în cazul în care vrei să îl faci să arate ceva mai... festiv, poţi fie să îi pui perdeluţe, fie să înfăşori în jurul cadrului ghirlande din flori, instalaţii luminoase sau să laşi un filodendron să crească în jurul barelor patului tău.

 

Paturi cu stâlpi

 

Dacă nu ai o minte obraznică, stâlpii patului sunt numai de design. Şi trebuie să recunoşti că arată bine. În plus, acest element decorativ te va ajuta să alegi mai uşor noptierele şi alte accesorii de dormitor. În plus, stâlpii, mai înalţi sau mai micuţi, pot fi decoraţi, la rândul lor, cu instalaţii luminoase, cu aranjamente florale sau cu eşarfe fine.

 

Pat cu platformă

 

Există persoane care preferă paturile cu platformă pentru că folosesc acel spaţiu pentru a pune acolo telecomanda, telefoanele, ochelarii şi aşa mai departe. Recomandarea noastră este ca, dacă optezi pentru un astfel de model de pat, să alegi platformă cu tapiserie, pentru a nu te lovi (sau pentru a nu te durea atunci când te vei lovi) de lemnul platformei.

 

Recomandări generale pentru amenajarea dormitorului vei găsi aici

 

Sursa foto: houzz.com 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.