TIOR

Pat de poveste – cu baldachin traditional sau modern II

Povestea amenajărilor interioare continuă cu amenejări dormitoare moderne în noile ansambluri rezidențiale. Posibilitățile decorative sunt numeroase, însă noi ne-am oprit atenția și de data aceasta asupra paturilor cu baldachin. În continuare, vom face referire atât la modelele tradiționale, cât și la cele moderne.

Prins sau desprins

Baldachinul va avea întotdeauna un farmec aparte, fie că draperiile sunt desprinse, fie că sunt prinse. Însă, pentru un aspect îngrijit, materialul ce acoperă patul poate fi înfășurat în jurul cadrului de susținere. În acest caz, este indicat să alegi un accesoriu cu ajutorul căruia vei prinde draperia, o fundă sau un soi de clește.

Idei de baldachine

În ceea ce privește aspectul baldachinului, acesta poate fi din materiale netede, creponate, pliate, strânse la mijloc sau lăsate libere. Cadrele de susținere vor conduce la o anumită formă a draperiilor. Modalitatea de prindere este diferite, fiind inspirată din cea a draperiilor și perdelelor. Pe lângă acele cadre de fier sau lemn ale patului, în general poziționate în unghiuri drepte, mai sunt variantele care oferă draperiei o amenajare sub formă de coroană în partea superioară.

Laterale acoperite

Utilizarea draperiilor poate fi la libera alegere a decoratorului. În amenajarea dormitorului, putem vorbi despre o alternativă modernă în ceea ce privește baldachinul. O astfel de metodă decorativă se referă la acoperirea stric a lateralelor patului, lăsând liberă partea frontală a patului. Acestea pot fi și un ajutor deranjați de lumina prea puternică a dimineții, dacă patul este poziționat între două ferestre.

Rama patului

O opțiune nonconformistă poate fi un design simplist ce presupune doar rama patului, fără draperii. În acest caz, contează materialul din care este confecționat cadrul care poate oricând să susțină materiale vaporoase pentru un efect diafan. Elementul vertical din continuarea patului asigură un spațiu rezervat pentru odihnă.

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI