TIOR

Pat de poveste – cu baldachin traditional sau modern I

Astăzi vom vorbi despre amenajări dormitoare, începând de la modelul paturilor cu baldachin și ajung până la forme moderne ale acestora. Aspectul de basm va putea fi observat în cazul draperiilor ce acoperă patul din tavan și până în podea.

Design romantic

Patul cu baldachin este adesea asociat cu o atmosferă romantică. Primele dormitoare care s-au bucurat de eleganța baldachinelor au fost cele din secolul al XIII-lea. În timp, sculptura patului și materialele care îl acopereau au evoluat de la structurile din stejar masiv, catifele, mătăsuri și broderii până în prezent, când unele paturi reproduc conceptul, însă nu și acoperământul romantic.

Căldură și intimitate

Paturile cu baldachin au fost concepute din motive pur funcționale. Se dorea emanarea de căldură și intimitate în zona destinată somnului. Inițial, perdelele erau atașate tavanului. Ulterior, paturile au fost prevăzute cu anumite cadre ce au permis sprijinirea copertinelor deasupra patului. Cu toate aceste evoluții în materie de sisteme de prindere s-a urmărit o eficiență a păstrării unei temperaturi constante, pentru un somn liniștit.

Pat autentic

Dacă îți dorești să optezi pentru autenticitate în amenajarea dormitorului, află că paturile cu baldachin erau concepute în trecut din lemn de stejar și beneficiau de un design atractiv, redat prin formele sculptate. Nu lipseau draperiile din materiale de calitate, adesea în culori neutre, pentru a sugera liniște și a oferi momente plăcute de odihnă.

Îmbrăcăminte” pentru pat

O diversitate de materiale pot „îmbrăca” patul din dormitor. Pe lângă lenejeria de pat, vorbim, mai ales, despre baldachinul patului. Nu doar țesăturile sau cromatica reprezintă aspecte de luat în calcul, ci și forma în care acestea sunt atașate cadrului de pat. Începând de la bucăți de materiale, cu aspect neglijent, ce oferă un aspect libertin, până la pânze a căror formă ne duce cu gândul la paturile prințeselor, galeria foto ți le prezintă pe toate.

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI