TIOR

Opiniile designerilor pentru dormitoare

Designerii au câte o părere pentru orice, iar pentru amenajarea dormitorului nu ar putea să nu aibă. Vrei să îţi amenajezi dormitorul după recomandările unor designeri? Ideal ar fi să angajezi un designer care să te ajute să îţi amenajezi toată locuinţa, dar, dacă bugetul nu îţi permite sau pur şi simplu vrei să te ocupi numai tu de amenajarea propriei case, poţi numai să te ghidezi câte puţin după opiniile specialiştilor.

 

Un loc de şezut

 

Bineînţeles, dormitorul nu poate fi lipsit de pat, dar nu îţi trebuie numai un pat. Este plăcut să mai schimbi locul de şezut din când în când pentru a nu sta numai în pat în tot timpul petrecut în dormitor: pentru când citeşti, când te dai cu cremă sau pentru când vine în "vizită" un alt locuitor al aceleiaşi case, dar care nu este şi colegul de cameră. În fine, un fotoliu, un balansoar, un scaun confortabil sau un taburet moale ar fi binevenit în dormitorul tău şi ar fi bine să ne crezi pe cuvânt.

 

Covorul

 

Ideal ar fi să ai o mochetă moale care să acopere toată podeaua sau numai un "petic" de covor foarte moale şi pufos chiar lângă pat, să pui picioarele întâi pe el când te dai jos din pat. Designerii recomandă să nu lipseasă un covor de lângă pat: nu vrei să te trezeşti şi să dai întâi de podeaua rece. Dimensiunile covorului şi modelul acestuia le vei alege ulterior, în funcţie de stilul ales pentru amenajarea dormitorului.

 

Oglinzi

 

Este drăguţ să imiţi ferestre sau portaluri cu ajutorul ferestrelor, indiferent de dimensiunile şi forma care te-ar tenta pentru oglinzi. Forma şi dimensiunile oglinzilor le vei alege în funcţie de dimensiunile dormitorului, de luminozitatea din cameră şi de formele predominante în această cameră. Ia în calcul şi o ramă pentru oglinzi (deşi te poţi lipsi de acest detaliu destul de uşor), fie ea şi una simplă şi îngustă – efectul estetic va face diferenţa.

 

Sertarul de lângă/ de sub pat

 

Lângă pat ai nevoie de minimum o noptieră (iar dacă patul este pentru două persoane, atunci şi noptierele trebuie să fie două). Designerii subliniază faptul că noptierele trebuie să aibă cel puţin un sertar sau o boxă unde să îţi aşezi toate mărunţişurile fără a aglomera suprafaţa noptierei unde nu trebuie să fie decât ceasul deşteptător, paharul cu apă şi veioza.

 

În funcţie de modelul patului, poţi alege o noptieră mai simplă dacă patul cuprinde şi sertare mai mici unde să aşezi ceea ce ar trebui să ţii la îndemână: pastiluţe, cartea de citit înainte de culcare, crema de mâini, balsamul de buze, crema hidratantă de noapte sau ce alte farmece ai nevoie să ţii la îndemână pentru înainte de culcare sau în timpul somnului.

 

Lângă pat...

 

Lângă pat trebuie, aşadar, să ai o sursă de lumină care să nu fie mai departe de o întindere de mână, un covoraş şi un spaţiu de depozitare cât de mic.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI