TIOR

Open Space: Din dormitor in baie si din baie in dormitor

Acasă este locul unde te simţi bine şi unde singurele limite existente sunt autoimpuse. În acelaşi timp, ai siguranţa că timpul pentru relaxare şi intimitatea îţi sunt respectate în cea mai mare măsură. Spunem „în cea mai mare măsură“, pentru că intimitatea nu prea mai există dacă ai un câine sau o pisică, iar timpul pentru relaxare depinde de programul celor dragi, mai ales atunci când ai copii.

 

Cu toate acestea, se vede cel mai bine că acasă este lumea ta dacă ai curajul ca într-un spaţiu deschis să îţi amenajezi dormitorul şi baia. Poate suna puţin înspăimântător şi poate că deja ţi-ai imaginat cum ar circula mirosurile şi aburii. Totuşi, nu este o idee deloc rea dacă atunci când amenajezi această zonă porneşti de la ideea de open space şi iei măsurile necesare.

 

Delimitarea spaţiului deschis

 

Este un spaţiu deschis, dar, pentru că ne-am obişnuit să existe pereţi peste tot, este foarte probabil să îţi doreşti să delimitezi cumva spaţiul de odihnă de spaţiul de igienă şi cosmetizare. Nu vei construi pereţi adevăraţi, însă poţi oricând să apelezi la paravane, uşi din sticlă, pereţi falşi şi pereţi cu jumătate din înălţimea camerei. În acest sens, poate imaginile de mai sus sunt sfătuitori mai buni.

 

Un dulap cu haine, un dulap cu apă

 

Totul poate fi făcut la comandă. Pentru unitatea estetică a camerei pe care o vei transforma în baie-dormitor, recomandăm să comanzi un dulap care să aibă aspectul foarte asemănător cu cel al cabinei de duş.

 

Elemente deosebite

 

De ce anume ai nevoie pentru ca această idee să funcţioneze? Noi le-am numit „elemente deosebite“, fără ca acestea să fie cu adevărat deosebite. Va trebui să instalezi un ventilator puternic, aşa încât aerul din marea cameră să nu îşi piardă din calitate, indiferent de activităţile întreţinute în vreuna dintre zone.

 

Ar fi recomandat ca acest lucru (combinarea celor două camere într-una singură) să fie pus în practică numai în locuinţe înalte, cu tavanele cât mai sus. De asemenea, n-ar fi rău ca într-un colţ să ai un dezumidificator de cameră şi un odorizant cu aromele preferate.

 

Dorinţe supreme

 

De câte ori nu ţi-ai dorit ca, după o baie fierbinte în care ţi-ai relaxat toţi muşchii şi ţi-ai limpezit mintea, să faci numai un pas şi să te trânteşti în pat? De câte ori nu ţi-ai dorit ca dimineaţa, când eşti întârziere, să poţi sări din pat direct în duş şi să fii gata mai repede? Probabil tocmai pentru că aceste dorinţe sunt împărtăşite de mai multe tipuri de persoane s-au gândit şi designerii să combine aceste două încăperi: baia şi dormitorul.

 

Sala tronului

 

Poţi ca în baia din dormitor să renunţi la vasul de toaletă, dar s-ar putea să fie mai bine să nu o faci. Dacă nu te lasă inima să ai tronul şi patul în aceeaşi cameră, atunci poţi construi o sală a tronului de un metru pătrat (metaforic vorbind – ideea este ca în acest spaţiu să fie numai vasul de toaletă), cu ajutorul căreia să izolezi „duşmanul“ de vas de toaletă de restul camerei.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI