Mobilier pentru dormitoare

08-06-2015 / Blog amenajari dormitoare

În amenajarea dormitorului, trebuie să dai dovadă de mult discernământ când alegi mobilierul pentru această cameră: trebuie să fie un spaţiu confortabil, dar şi eficient, să îţi ofere suficient loc pentru activităţile de zi cu zi, suficient spaţiu de depozitare pentru perne, pilote şi, eventual, haine, şi să te ajute să îţi eliberezi mintea şi să te încarci cu energie pentru ziua ce urmează.

 

Centrul universului: patul

 

O cameră nu se poate numi dormitor dacă nu conţine cel puţin un pat. În unele locuinţe sau înainte ca locuinţa să fie amenajată, patul ar putea fi o simplă saltea sau poate o canapea extensibilă, însă este absolut necesar ca dormitorul să aibă un loc pentru dormit şi, ulterior, cel mai confortabil pat pe care ţi-l poţi permite.

 

Alege-ţi cu grijă salteaua, aşternuturile, pernele şi pilotele – defineşte-ţi cele mai bune condiţii pentru a te odihni.

 

Tăblie, noptiere şi lumini lângă pat

 

Obiecte de mic mobilier apar în majoritatea dormitoarelor: de obicei, în dormitoarele principale dintr-o locuinţă, paturile au tăblie. Dacă tăblia poate lipsi, noptierele, acele mici dulapuri de lângă pat, nu mai lipsesc.

 

Ideal este ca lângă pat să fie instalate şi corpuri de iluminat care să ofere o lumină ajustabilă, dar mai slabă decât lumina generală şi mai bine direcţionată, aşa încât să poţi citi înainte de culcare, dacă ai acest obicei, sau să poţi aprinde lumina peste noapte fără a-ţi deranja partenerul.

 

Un loc pentru haine, pijamale şi aşternuturi

 

Pentru că de obicei locuinţele noastre nu sunt pe cât de mari ne-am dori, nu există în fiecare casă un dressing. Aşadar, va trebui ca în dormitor să ai un şifonier şi/sau o comodă, iar aici vei avea organizate cu grijă pijamalele, cearşafurile curate şi hainele care n-au loc în şifonierul pe care l-ai instalat pe hol sau în alte spaţii de depozitare din restul casei.

 

Totul depinde de cât de multe articole vestimentare deţii şi de felul în care vrei să le organizezi, însă, de obicei, în dormitor vei avea şi şifonierul.

 

Un loc în plus

 

Acest loc în plus poate reprezenta măsuţa de toaletă în cazul în care dormitorul este al unei fete sau al unui cuplu în care fata nu are unde să-şi instaleze măsuţa de toaletă decât în dormitor. De altfel, un „loc în plus” poate fi o banchetă aşezată lângă fereastră, unde să te aşezi pentru a citi niţel, un fotoliu pe care să îţi laşi hainele de care te schimbi pentru că încă nu ai chef să le pui la locul lor sau o măsuţă şi două scaune confortabile, unde să îţi serveşti cafeaua de dimineaţă.

 

Pentru mai multe sugestii pentru amenajarea dormitorului, click aici

 

Sursa foto: urbanhomez.com, applefurniturewood.com, homeimg.biz, addodecor.com, kallengallery.com 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.