TIOR

Masuta de langa pat – un detaliu discret si util

Măsuţa de lângă pat este prietena ta. Ştii că este dacă ai una, iar dacă nu o ai, atunci ştii că lipseşte ceva, dar nu ştii ce anume. Şi iată şi răspunsul: măsuţa de lângă pat îţi lipseşte. Ea poate fi înlocuită cu o noptieră sau cu o etajeră, dar nu poate lipsi cu desăvârşire, dacă vrei să ai un dormitor complet.

 

Cum alegi măsuţa de lângă pat? La fel ca pe celelalte decoraţiuni: în funcţie de stilul de amenajare ales, în funcţie de culorile camerei şi, desigur, în funcţie de dimensiunile camerei şi ale celorlalte piese de mobilier. Apoi, ar mai fi şi factorul estetic: dacă îţi place, ia-o, creeaz-o, împrumut-o, transform-o!

 

O lădiţă vintage

 

O lădiţă veche, din lemn, dacă este destul de înaltă, poate servi drept măsuţă cu succes. Pentru că o vei aşeza în dormitor, nu este necesar să fie foarte voluminoasă, căci aici nu vei aşeza decât ceasul şi o veioză sau alte decoraţiuni – nici prea mici, nici prea multe. Important este numai să fie un detaliu simpatic şi să se potrivească în restul decorului

 

Un scăunel industrial

 

Asemeni lădiţei, nici acesta nu trebuie să fie foarte mare. În schimb, are avantajul posibilităţii de ajustare a înălţimii şi avantajul estetic al unui obiect deosebit – nu oricine ar aşeza un astfel de scaun (foto 3 din galerie) în dormitor. Iar biata piesă de mobilier nu are nicio vină decât că nu este elisabetană sau modernă, ci o simplă piesă industrială.

 

O veche maşină de cusut

 

Ţii minte vechea maşină de cusut a mamei? Sau era a bunicii? Oricui ar fi aparţinut caut-o în toate spaţiile de depozitare, adu-o acasă şi recondiţioneaz-o în aşa fel încât să poată fi folosită drept noptieră. Aspectul vintage trebuie conservat cât mai bine (încearcă să nu îi modifici culorile ci, eventual, numai să le împrospătezi niţel), iar vechea maşină de cusut va fi un detaliu personal, elegant şi prietenos în dormitorul tău.

 

Un birou potrivit

 

Dacă ai un birou nici prea mare, nici prea mic, şi fără prea multe ornamente din fabrică, atunci acesta s-ar putea să se potrivească bine lângă patul tău. Fiind puţin mai mare decât sugestiile de mai sus, ai putea să aşezi aici şi un ghiveci micuţ cu o plantă de aloe vera, şi o ramă cu o fotografie dragă. Decoraţiunile sunt esenţiale în dormitor: nu trebuie să fie foarte multe, dar trebuie să fie cele potrivite pentru ca tu să te simţi bine în cuibuşorul tău.

 

Un detaliu arhitectural

 

Detaliile arhitecturale, dacă nu sunt deja acolo la achiziţionarea casei, vor necesită puţin mai multă muncă, dar rezultatele vor fi pe măsură. Acest ornament ar putea schimba alura întregii camere, aşa că va trebui să îl alegi cu grijă.

 

Măsuţe improvizate

 

Măsuţele şi noptierele se pot improviza din orice: dintr-un vechi seif, din talgere atârnate de tavan, din roata primei tale biciclete cu un suport potrivit, dintr-un buştean destul de drept şi bine tratat (nu trebuie să aduci în căminul tău niciun fel de dăunător din exterior) şi aşa mai departe. Aruncă un ochi prin galeria foto şi înmulţeşte, astfel, posibilităţile de a improviza o măsuţă lângă patul din dormitorul tău.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI