TIOR

Masuratori pentru dormitor

Dormitorul se numeşte, în engleză, "camera patului", căci patul este cea mai importantă piesă de mobilier din această încăpere. Cum alegi patul potrivit? Îl măsori şi îl asortezi şi apoi totul este uşor. Restul dormitorului îl vei amenaja mai departe în funcţie de spaţiul disponibil, de modelul patului şi, bineînţeles, de stilul de amenajări interioare şi de gusturile proprii.

 

Va trebui, atunci când alegi patul, să iei în considerare spaţiul disponibil, dimensiunile celui care va dormi în patul respectiv, dar şi numărul persoanelor care vor dormi în acea cameră sau în acel pat. Ca să fie totul mai clar, urmăreşte restul articolului şi galeria foto. Totul va fi mult mai uşor de înţeles.

 

Un pătuţ pentru bebe

 

De obicei, saltelele pentru paturile de bebeluşi au dimensiuni standard, dar trebuie să acorzi atenţie celorlate elemente ale patului bebeluşului pentru a efectua corect măsurătorile şi a vedea cât spaţiu rămâne pentru restul pieselor de mobilier.

 

Adesea, în camera bebeluşului, mai este şi o canapea sau măcar un fotoliu unde aţipesc părinţii după ce au schimbat scutece şi au hrănit bebeluşul, aşa că trebuie să iei în considerare toate piesele de mobilier necesare într-o cameră de bebeluş.

 

Paturi pentru copii

 

Atât în cazul paturilor gemene, cât şi în cazul paturilor supraetajate, va trebui să alegi cu grijă saltelele, căci acestea trebuie să fie la fel. Apoi, trebuie să te asiguri că dimensiunile camerei unde vrei să montezi astfel de paturi permit o astfel de alegere. Trebuie să rămână spaţiu şi între paturi, dar şi pentru şifoniere, birouri pentru efectuarea temelor şi spaţiu pentru circularea energiilor, a maselor de aer şi aşa mai departe.

 

Paturi pentru "oameni mari"

 

Paturile pentru o persoană sunt întotdeauna o variantă valabilă, mai ales pentru camera unui adolescent, dar trebuie să te gândeşti că toţi adolescenţii cresc şi că vor să aibă un partener alături... chiar dacă permisiunea o au abia după majorat. Şi oricum este mai confortabil să dormi într-un pat mare, care nu va mai trebui schimbat decât atunci când s-o strica.

 

Paturi pentru cupluri

 

Paturile pentru cupluri trebuie să fie, evident, foarte încăpătoare. De asemenea, trebuie să iei în calcul că s-ar putea ca şi animalele de companie sau copiii să vrea să doarmă în patul "lu' mami şi-a' lu' tati" din când în când şi, deci, trebuie câţiva centimetri în plus faţă de cât ar fi absolut necesar. În concluzie, cu cât este mai mare, cu atât este mai bun. De data aceasta, dimensiunile chiar contează.

 

După ce ai ales patul potrivit...

 

... abia atunci poţi alege şi noptierele, şifonierul, comoda şi masa de toaletă (dacă este cazul) şi eventuale canapele sau fotolii, iar abia apoi restul decoraţiunilor: jaluzele, perdele, covoare, corpuri de iluminat, decoraţiuni pentru pereţi sau pentru noptiere şi aşa mai departe.

 

Aşa, gata. Acum, respiră!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI