TIOR

Magie albastra in dormitor

Dormitoarele pot avea tot felul de culori sau de amestecuri de culori, în funcţie de persoana sau persoanele care le folosesc. Astăzi, însă, vom discuta despre dormitoarele dominate de albastru. Precum ai putut deja observa în galeria foto, orice nuanţă de albastru arată foarte bine cu alb, dar poate fi combinată şi cu alte nuanţe de albastru, şi cu nuanţe ale culorilor calde.

 

Cât de mult albastru?

 

Cât vrei tu! Poate fi toată camera albastră sau te poţi limita la un tablou albastru şi o cuvertură azur  aşezată neglijent pe pat. Poţi „înmuia” albastrul folosind nuanţe de verde cât mai apropiate de cele de albastru pe care le-ai ales deja. De asemenea, albastrul poate fi temperat şi cu ajutorul imprimeurilor albe pe fond albastru.

 

Când îţi doreşti un albastru pur, nu îl asocia decât cu alb, însă, dacă eşti o fire veselă şi permisivă, poţi „condimenta” cu decoraţiuni roz sau strălucitoare. Pentru toate acestea vei găsi imagini reprezentative în galeria de mai sus.

 

Cu ce merge?

 

Cu orice îţi doreşti! Cele mai ciudate combinaţii ar fi cu nuanţe de portocaliu sau cu decoraţiuni aurii, însă imaginile din galeria foto sunt dovada că un dormitor poate arăta excelent de confortabil chiar şi atunci când este amenajat cu cele mai ciudate asocieri de culori.

 

Ideal ar fi să ai un algoritm personalizat pentru alegerea culorilor utilizate pe lângă albastru: auriu pentru rama oglinzii, pentru că eşti ca un soare pe cer, perdele în nuanţe calde, pentru ca dormitorul să fie însorit chiar şi când este înnorat afară şi aşa mai departe.

 

Vise albăstrii

 

Poţi alege ca pereţii să fie în nuanţele preferate de albastru, oricât de aproape de turcoaz sau oricât de închise, însă apoi va trebui să te hotărăşti dacă îţi doreşti ca albastrul să îl vezi pe pereţi, dacă albastre să fie perdelele, dacă albastre să fie dulapurile sau dacă îţi doreşti să te încolăceşti sub aşternuturi albastre. Bineînţeles, vei putea combina oricare dintre aceste variante, în funcţie de cât de colorată îşi doreşti să fie, de fapt, dormitorul tău.

 

Important este ca ultima imagine pe care o vezi înainte de culcare să fie liniştitoare şi ca primele imagini de dimineaţă să te facă să te simţi acasă, să te simţi în largul tău, în siguranţă. Dormitorul tău trebuie să te convingă numai prin aspectul său că fiecare zi este o zi frumoasă.

 

Dacă trebuie să îţi amenajezi dormitorul, dar nu ţii să fie albastru, vei găsi aici mai multe recomandări pentru amenajarea dormitorului.

 

Sursa foto: urbanhomez.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI