TIOR

Idei pretioase pentru amenajarea dormitorului

Amenajarea dormitorului poate fi un proces foarte simplu dacă nu îţi doreşti decât confort de la această cameră. Alegi mobilierul şi nu o aglomerezi şi gata! Dacă, însă, îţi doreşti un design special pentru dormitorul tău, acesta ar trebui să aibă o anumită alură, să aibă ceva deosebit! Şi nici măcar nu mai vorbim numai despre marcarea personalităţii, ci această idee se extinde la principiul estetic în sine.

 

Cum realizezi acel ceva care să facă dintr-un dormitor banal un dormitor preţios, fără a face investiţii prea mari?

 

Alege tipul potrivit de lumină.

 

Tipul de lumină contează foarte mult, iar acesta depinde de textura varului de pe pereţi (se reflectă mai multă lumină dacă pereţii sunt mai lucioşi sau este o lumină diafană dacă pereţii au o textură uşor poroasă), de culoarea cadrului ferestrelor şi de culoarea, tipul şi modelul accesoriilor pentru ferestre (jaluzele, perdele, draperii etc). Desigur, trebuie să îţi alegi cu grijă şi corpurile pentru iluminare artificială şi să nu uiţi de veioza de lângă pat.

 

Ornează-ţi pereţii aşa cum îţi vibrează sufletul.

 

Sufletul tău cum este? Unele suflete au nevoie de pereţi simpli şi fini, altele au nevoie de pereţi plini de culori, altele au nevoie de pereţi cu multe rame (cu tablouri, cu fotografii sau cu oglinzi), altele au nevoie de ornamente unicat, altele au nevoie de trei pereţi goi şi pastelaţi şi unul tapetat cu model îndrăzneţ, greu de trecut cu vederea. Sufletul tău de ce are nevoie? Ce face ca sufletul tău să vibreze?

 

Accesorizează-ţi şi patul.

 

Bineînţeles, un pat simplu cu o saltea confortabilă este absolut suficient. Dar dacă îţi doreşti un dormitor deosebit s-ar putea să îţi doreşti ca piesa centrală să aibă un aspect deosebit şi să alegi un pat cu stâlpi, cu tăblie sau cu baldachin. Vei găsi mai multe sugestii pentru paturile cu tăblie aici.

 

Şi... ceva în plus! Sau ceva în minus?

 

În funcţie de preferinţele proprii şi de spaţiul disponibil, vei alege dacă adaugi ceva în plus camerei tale sau încerci să îi oferi un aspect minimalist. În galeria foto de mai sus vei observa că sunt exemplificate ambele tipuri de camere: şi din cele minimaliste, şi din cele accesorizate cu elememte suplimentare, care nu sunt absolut necesare într-un dormitor.

 

Din aceste elemente opţionale fac parte şemineul, candelabrele (nu ai nevoie de candelabre în dormitor, poţi opta pentru aplice simple), sculpturile şi tablourile supradimensionale, cortine pentru dressing şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houseandgarden.co.uk

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI