TIOR

Idei pentru amenajarea dormitorului

Amenajarea dormitorului trebuie să fie un proces uşor şi plăcut, de aceea revenim din când în când cu mai multe idei pentru amenajarea dormitorului. Dacă ai mai multe sugestii din care să alegi, poate vei găsi şi câteva idei compatibile cu personalitatea ta, dar şi cu spaţiul în care vrei să amenajezi dormitorul şi cu bugetul pe care l-ai stabilit deja pentru dezvoltarea acestui proiect.

 

Cât de sus este tavanul?

 

Spaţiul pe verticală este foarte important, chiar şi într-un dormitor, căci un tavan înalt îţi poate alimenta aspiraţiile înalte, pe când o cameră micuţă şi îndesată, cu tavanul jos nu îţi va permite nici să visezi prea mult, dar nici să îţi instalezi candelabrul acela pe care l-ai văzut în magazin şi pe care ţi l-ai fi dorit atât de mult.

 

De asemenea, cu cât este camera mai înaltă, cu atât vei putea alege şi un dulap mai înalt, ceea ce înseamnă mai mult spaţiu de depozitare. În acelaşi timp, dacă tavanul camerei este înalt, îţi permite să optezi pentru un pat cu baldachin sau pentru o culoare îndrăzneaţă pentru tavan.

 

Cât de mare va fi dormitorul?

 

Cu cât este mai mare dormitorul, cu atât vei putea pune în practică mai multe idei sau vei avea mai mult spaţiu în care să te joci cu elementele de decor şi cu nuanţele culorii preferate. Dormitoarele foarte spaţioase sunt preferate mai ales de cei care preferă un design modern şi simplu, deoarece se caută impresia locului deschis, aerisit.

 

În plus, un dormitor mai mare oferă posibilitatea de a aşeza aici mai multe piese de mobilier, astfel încât camera să fie completă. Astfel, vei putea organiza aşa cum ai nevoie şi patul, întocmai în poziţia în care ţi-l doreşti, dar şi dulapul pentru haine, noptierele, comoda, fotoliul, măsuţa pentru cafea şi aşa mai departe. În acelaşi timp, va trebui să îţi aminteşti să nu îţi aglomerezi dormitorul cu piese de mobilier de care nu ai absolută nevoie în această cameră.

 

Ce stil de amenajări alegi?

 

Poţi alege un singur stil de amenajări interioare sau poţi alege ca fiecare zonă din cameră să reflecte alt stil, alt tip de energie, să cuprindă o altă idee, să vină din alte timpuri, trecute sau viitoare.

 

Poţi alege dintre stiluri precum: modern, contemporan, clasic, shabby chic, minimalist, elisabetan, victorian, japonez, finlandez, mediteranean, rustic, industrial şi aşa mai departe. Bineînţeles, vei putea să alegi stilul eclectic sau să îţi personalizezi dormitorul după propriul chip şi după pasiunile şi preocupările tale, fără a mai ţine cont de rigorile vreunui stil de amenajări interioare.

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea dormitorului vei putea găsi aici.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI