TIOR

Idei creative pentru amenajarea dormitorului

Acasă întotdeauna trebuie să ai decoraţiuni simpatice. Amenajarea dormitorului este un proces continuu, pentru că poţi face modificări fără prea mult tam-tam. Ştii care sunt acele câteva detalii cu ajutorul cărora poţi crea o atmosferă inedită în dormitor?

 

Texturi deosebite pentru tapet

 

Varul lavabil simplu este deja banal, nu-i aşa? În cazul acesta, ai două variante: fie vopseşti pereţii într-o culoare foarte îndrăzneaţă şi apoi vopseşti câteva modele tip stencil, fie foloseşti un tapet cu textură, model sau culoare deosebită pentru decorarea pereţilor tăi. Şi, desigur, oricare dintre aceste două variante ai alege-o, o poţi pune în practică pe un singur perete – măcar în stadiul incipient.

 

Separeu misterios

 

Un pic de mister este întotdeauna bine venit. De aceea, recomandăm crearea unui mic separeu în dormitorul tău. Acest lucru îl poţi face în trei feluri: cu ajutorul unor cortine groase, din material greu, netransparent, cu ajutorul unui shoji (panou pliabil în stil japonez) sau cu ajutorul unui perete fals pe care îl poţi crea în orice formă şi la orice înălţime.

 

Un fotoliu atârnat de tavan

 

Sigur, vei avea nevoie de braţe puternice şi pricepute, însă efectul va fi unul pe măsură: confort şi încântare vizuală. În plus, oricine merită puţin răsfăţ din când în când: culcuşul tău suspendat ar putea fi moftul tău îndeplinit de data aceasta. Nu ţi-ar plăcea?

 

Diferenţe potrivite în straturile patului

 

Am mai spus şi cu alte ocazii: lenjeriile de pe pat nu trebuie să fie din acelaşi set, ci le poţi mixa. Regula de bază este să existe o potrivire a texturilor şi culorilor, astfel încât patul tău să nu arate ca decorat de un taifun. Încearcă, de exemplu, să te axezi pe imprimeuri tradiţionale sau vegetale şi fiecare culoare să se regăsească în minimum două produse diferite.

 

O uşă specială

 

Ştim, este dificil să alegi tâmplăria potrivită, însă acest lucru nu trebuie să te descurajeze: alege obiecte insolite pentru decorarea casei tale. De exemplu, uşa de la dormitor poate fi una în stilul celor de hambar, însă pentru un aspect mai plăcut vopseşte-o în culoarea potrivită şi asorteaz-o cu veioza, cu mocheta sau cu noptiera.

 

Opere de artă... la comandă

 

Un tablou frumos deasupra patului (deşi nu este poziţia recomandată a tablourilor) sau în faţa acestuia (mai bine aşa) sau o mică sculptură poţi cere unui artist începător să îţi creeze: fiind începător, nu va avea un tarif prea mare, dar îşi va da toată silinţa să te impresioneze într-un mod plăcut. În plus, orice dormitor merită o operă de artă, indiferent ce înţelegi prin această expresie.

 

Pat cu tăblie

 

Paturile cu tăblie au un farmec aparte, nu-i aşa? Confecţionează-ţi o tăblie pentru patul tău dintr-o fostă uşă pe care o vei vopsi în aşa fel încât să se asorteze cu mobilierul din cameră sau, şi mai bine, cu nuanţa cadrului de pat.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI