TIOR

Home Design: 5 Sfaturi pentru Dormitor

În dormitor este obligatoriu să iei cele mai bune decizii, chiar și în ce privește amenajările interioare. Cum îți decorezi dormitorul ideal? Din vorbe, este foarte ușor și se rezumă totul la: culori, acces, Feng Shui, lumină și confort. Din fapte... 
 
1. Trebuie să se circule ușor 
 
Cu cât plănuiești să așezi în dormitor mai multe piese de mobilier, cu atât trebuie să ai mai multă grijă la cum urmează să le dispui. Este foarte important să poți ajunge cu ușurință la fiecare dulap, fiecare raft, fiecare măsuță din cameră. Dacă dormitorul are mai multe ieșiri, va trebui să iei în calcul și acest lucru și, implicit, ușa folosită mai des, partea de pat pe care preferi să dormi, accesul la noptieră și așa mai departe. 
 
2. Asigură-ți cea mai bună priveliște. 
 
Primul lucru pe care trebuie să îl faci când amenajezi o nouă locuință este să alegi, dacă ai posibilitatea, camera cu cea mai frumoasă priveliște pentru a-ți amenaja aici dormitorul. Cu siguranță o priveliște plăcută înainte de culcare sau imediat după trezire îți va crește tonusul și pofta de viață! 
 
În cazul în care amplasarea locuinței nu face acest lucru posibil, așează în fața patului un tablou mare sau o fotografie foarte reușită care să înlocuiască pe cât de eficient posibil o vedere de senzație. 
 
3. Respectă-ți intimitatea. 
 
Dormitorul este o zonă a locuinței care se vrea a fi cât mai intimă. Prin urmare, cu siguranță ai nevoie de o locuință decomandată: dacă apartamentul sau casa în care locuiești nu este prevăzut(-ă) cu uși, atunci va trebui măcar să improvizezi unele, astfel încât secretele din dormitor și sentimentul acela de încredere și siguranță să fie bine conservate aici. 
 
Un alt ajutor pentru păstrarea intimității din dormitor este reprezentat de jaluzele. Acestea pot fi înlocuite cu succes de draperii groase. Va trebui numai să alegi accesoriul potrivit gusturilor tale și apoi să îl asortezi celorlalte obiecte din încăpere. 
 
4. Alege cu grijă texturile. 
 
Alege suprafețe bine finisate pentru mobilier. În privința culorilor de folosit în dormitor nu vom mai insista, dat fiind faptul că am stabilit deja că cel mai important criteriu este propriul gust. 
 
Cea mai multă atenție va trebui, desigur, să o primească patul: alege salteaua potrivită, cu dimensiunile potrivite, cu așternuturile potrivite și cuverturile potrivite: nimic nu trebuie să te deranjeze sau să te incomodeze atunci când te așezi în pat, chiar și atunci când se mai așază o persoană sau două alături. 
 
Amintește-ți: cuvântul de ordine în dormitor este "confort". 
 
5. Alege lumină și aerisire corespunzătoare. 
 
Orice cameră are nevoie de un anumit tip de lumină și de o aerisire cât mai eficientă cu putință, iar în dormitor acestea sunt cu atât mai importante. 
 
Ferestrele vor avea un rol foarte important în aerisirea dormitorului, doar îți amintești cum spunea mămica: unde nu intră soarele pe fereastră, intră doctorul pe ușă. Este foarte important să aerisești în fiecare dimineață. De asemenea, dacă ești dintre puținele persoane care fumează în dormitor, s-ar putea să îți dorești să instalezi un sistem de ventilare. 
 
În privința luminii am mai discutat: este recomandat să instalezi mai multe tipuri de corpuri de iluminat, iar în cazul dormitoarelor matrimoniale este necesară câte o veioză de fiecare parte a patului. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI