TIOR

Dressing-ul, proba de fashion in amenajarea dormitorului

În cadrul amenajării unui dormitor elegant, dressing-ul a devenit de-a lungul timpului un must-have. Odată cu sporirea interesului oamenilor pentru tot ceea ce reprezintă frumosul, multe ansambluri rezidențiale s-au conformat cerințelor actuale și oferă clienților oportunitatea creării unui dressing într-o încăpere spațioasă, cu accesul direct din dormitor.

Dressing-ul este poate cea mai personală cameră din cadrul locuinței dumneavoastră și asta pentru că reflectă atât gustul în materie de home design, cât și pe cel vestimentar. Cu ajutorul specialiștilor, combinând cu succes ideile personale cu amenajări corecte, dressing-ul dumneavoastră poate deveni demn de cel al unei vedete de la Hollywood.

Nuanțe, accente, detalii

O prioritate în amenajarea dressing-ului o reprezintă stabilirea unei palete de culori. Noile tendințe recomandă folosirea nuanțelor neutre sau pe cele ale pământului în cadrul amenajării unui dressing, accentele colorate urmând să fie puse pe micile detalii precum covorașe, mânere ale dulapurilor sau corpuri de iluminat.

Hainele – la vedere sau nu

Atunci când vine vorba despre cât lăsați la vedere, părerile sunt împărțite. Dacă sunteți o fire ordonată sau aveți deja pe cineva care se ocupă de menținerea ordinii în casă, atunci ușile din sticlă transparentă pentru dulap vor fi alegerea ideală. Dacă nu vă place să vă petreceți tot timpul aranjând rafturile de haine sau pur și simplu doriți ca acestea să nu fie la vedere, puteți la fel de bine să optați pentru lemn sau oglindă.

Oglindă, oglinjoară

Vedeta dressing-ului este de departe oglinda. Având marele avantaj de a oferi unei încăperi iluzia de spațiu în plus, oglinda este un material din ce în ce mai folosit în cadrul amenajărilor interioare și este cu siguranță indispensabilă în dressing. Dacă optați pentru ușile din lemn, ideal ar fi să transformați unul dintre pereți în oglindă. O oglindă imensă va crea impresia de spațiu extins și va fi ajutorul de nădejde în planificarea oricărui outfit.

Când lumina naturală nu e o opțiune

De multe ori, lumina naturală nu este o opțiune în dressing. În cazul acesta, iluminarea artificială este o necesitate. Este deja cunoscut faptul că lumina se poate juca foarte ușor cu formele, de aceea locul amplasării, poziția și culoarea corpurilor de iluminat sunt aspecte importante în amenajarea dressing-ului. Specialiștii recomandă lumina rece, albă, și amplasarea corpurilor atât deasupra capului, cât și în lateral sau chiar în partea de jos a încăperii, astfel încât accentul să pice pe întregul corp și imaginea să nu fie deformată.

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI