Dormitorul lui – Eficacitate, seriozitate si bun-gust

29-05-2013 / Blog amenajari dormitoare

Dormitorul bărbatului, la fel ca cel al femeii, este sanctuarul celui care locuieşte acolo - trebuie să inspire toate valorile virilităţii: siguranţă, forţă, stabilitate şi aşa mai departe. Dormitorul unui bărbat nu poate fi decorat cu steluţe şi ponei, amenajarea dormitorului unui bărbat presupune calcul, precizie, bun gust, rafinament şi stil.

 

Pentru bărbaţi confortul este pe primul loc

 

Confortul fiind regula de aur a bărbaţilor, dar şi a oricărui dormitor, patul trebuie să fie piesa centrală a camerei, fără a fi în mod necesar în centrul încăperii.

 

Având în vedere cromatica recomandată, tendinţele anului par a fi selecţionate de un bărbat foarte sigur pe masculinitatea sa: bleumarin, gri, maro, culori şi nuanţe închise. Puteţi zugrăvi pereţii într-un gri petrol, puteţi alege chiar şi mobila şi parchetul într-un maro închis. Va fi de ajuns să adăugaţi câteve spoturi luminoase deasupra patului, să văruiţi tavanul alb, să alegeţi o lenjerie şi accesorii pentru pat deschise la culoare (nuanţe deschise de galben sau de albastru) şi camera va arăta perfect.

 

Decoraţiuni necesare

 

Pentru un aspect cât mai complet, puteţi adăuga noptiere de o parte şi de alta a patului. Pe acestea aşezaţi veioze şi boluri cu potpourri – şi camerele masculine trebuie să miroasă frumos şi să fie luminate.

 

Alături de fereastra protejata cu jaluzele rulou şi perdele diafane bleumarin sau cafenii sau cu draperii din material gros, asortat culorii pereţilor, aşezaţi un fotoliu confortabil, masiv, cu taburet asortat, pentru sprijinirea picioarelor.

 

De asemenea, nu uitaţi de covoare: acestea pot fi contrapunctul cromatic al camerei: dacă aţi ales mobilă şi vopsea închise la culoare, atunci covorul va fi unul într-o culoare cât mai deschisă şi viceversa.

 

Orice bărbat ţine la aspectul său

 

Dulapul trebuie să fie destul de încăpător pentru garderoba posesorului. Nu vă lăsaţi înşelaţi de cei care spun că bărbaţii nu sunt la fel de pretenţioşi ca femeile în ceea ce priveşte vestimentaţia.

 

Deşi unele voci nu recomandă utilizarea oglinzilor în camera unui bărbat, acestea nu au un alt scop şi nici un alt efect decât sporirea încrederii în sine, prin urmare nu pot lipsi. Puteţi alege fie o oglindă pentru perete, fie una ataşată pe una dintre uşile dulapului.

 

Orice bărbat are pasiuni şi personalitate puternică

 

...  iar acesta este motivul pentru care camera trebuie acordată caracterului său. Orice încăpere aţi dori să decoraţi, amenajările trebuie făcute în conformitate cu personalitatea celui care va locui acolo.

 

Puteţi oricând să agăţaţi pe unul dintre pereţi o chitară, un tablou cu un peisaj impunător sau cu forme feminine abstractizate, combinate cu motive vegetale ori cu o pânză care aşteaptă să fie pictată.

 

Nu uitaţi nici de acele câteva rafturi pe care să se odihnească volumele preferate, dar şi suvenirurile reprezentative ale viitorului locuitor al încăperii.

 

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.