TIOR

Dormitorul, de 7 ori mai placut

Te numeri printre cei pentru care dormitorul este camera favorită? Am identificat 7 trucuri de amenajări interioare care să facă din camera visurilor un tărâm perfect. Atenţia pentru detalii, dar şi cele mai banale alegeri pot influenţa decisiv atmosfera creată în dormitorul tău. 
 
1.Amplasare şi privelişte 
 
Mai ales dacă ai de mobilat un apartament nou, nu trebuie să alegi să îl mobilezi aşa cum a fost el gândit. Analizează „dotările“ fiecărei camere şi vezi dacă nu mai bine ai amenaja dormitorul acolo unde arhitectul a crezut că s-ar potrivi un dining sau un living. 
 
Ce trebuie să iei în calcul? Gradul de intimitate oferit de poziţionarea fiecărei camere, orientarea către un punct cardinal sau altul, gradul de luminozitate şi priveliştea de care ai avea parte dintr-o cameră sau alta. 
 
2.Ferestre 
 
Întotdeauna este mai bine să optezi pentru ferestre cât mai numeroase şi cât mai largi. Chiar dacă acest lucru va presupune un cost suplimentar la alegerea perdelelor sau a jaluzelelor, crede-ne pe cuvânt când îţi spunem că fiecare dimineaţă însorită te va face să te bucuri de alegerea făcută, uitând complet de costuri. 
 
3.Iluminare 
 
Modul de iluminare ales pentru fiecare cameră va fi întotdeauna decisiv. De asemenea, este întotdeauna recomandat să apelezi la mai multe tipuri de corpuri de iluminat, lucru pe care l-am mai punctat şi cu alte ocazii. 
 
4.Pseudoliving 
 
Amenajează un colţ pentru pierdut timpul: o canapea nu prea voluminoasă ori un set cu fotolii şi o măsuţă de cafea vor ajuta la inducerea ideii că în dormitor relaxarea vine în mai multe feluri, nu doar prin somn şi trândăvie.
 
Poţi adăuga şi câteva rafturi cu cărţi, fotografii înrămate, trofee obţinute, albume foto sau diferite colecţii – pretinde că amenajezi un al doilea living, la o scară restrânsă. 
 
5.Un tavan aparte 
 
Tavanul este locul ideal pentru manifestări artistice, mai ales dacă încăperea unde amenajezi dormitorul este nu tocmai spaţioasă. În plus, am discutat puţin mai devreme şi despre tavanele negre – ele oferă profunzime camerei sau un aspect uşor dramatic, în funcţie de restul decoraţiunilor şi culorilor alese. 
 
6.Dormitor tematic  
 
Parcă toate camerele sunt mai plăcute atunci când au şi o temă, nu-i aşa? Prin urmare, în cazul dormitorului nu se pot face excepţii. Gândeşte-te la ceva de îţi place cel mai mult: un colţ de lume, o activitate, o anumită cultură etc. Apoi încearcă să imprimi acel gând în întreaga cameră prin decoraţiunile alese: ornamente, culori, texturi, imprimeuri, lumini, parfumuri etc. 
 
7.Activităţi extra 
 
Uneori, Moş Ene nu vine chiar la fix – pentru momentele de nesomn, va trebui să îţi pregăteşti alte posibilităţi de evadare din gândurile zilnice şi de relaxare. 
 
De regulă nu este recomandat, dar pentru unele persoane este o alegere foarte bună să instalezi un televizor, cu sau fără sistem audio, în dormitor. 
 
De asemenea, poţi instala mini proiectoare sau chiar un şemineu (poţi a-l instala ori a-l construi, în funcţie de preferinţe, de tipul de apartament şi de tipul de şemineu pentru care ai opta). 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI