TIOR

Dormitorul, de 5 ori mai confortabil

Amenajarea dormitorului este unul dintre cele mai simple proiecte din totalul de activităţi din cadrul amenajării locuinţei, dar numai dacă optezi pentru un dormitor banal, umplut numai pentru a avea un loc unde să pui capul pe pernă. Dacă vrei ca dormitorul tău să fie o oază de linişte şi relaxare, poţi alege şi câteva artificii liniştitoare şi relaxante care vor depinde numai de preferinţele tale şi de felul în care ştii tu că te odihneşti mai bine.

 

Texturi plăcute pentru aşternuturi

 

Tu ştii cel mai bine ce îţi place să simţi pe pielea ta: pânză, catifea, bumbac, satin, mătase etc. De asemenea, este recomandat să optezi pentru mai multe straturi atunci când îţi pregăteşti patul: întâi o husă din bumbac pentru saltea, apoi un cearşaf pentru pat, pernele cu husele lor, apoi pilota (învelită în cearşaful de pilotă), apoi o păturică decorativă sau o cuvertură. Fiecare dintre accesorii poate avea o altă textură.

 

O mini bibliotecă la îndemână

 

Unora le place să citească înainte de culcare, pe alţii îi linişteşte numai aspectul unei biblioteci. Oricum ar fi, este recomandată crearea unei biblioteci cât de mici în dormitor. Printre cărţile de răsfoit înainte de culcare poţi strecura colecţia de reviste preferate, dar şi alte mici decoraţiuni – vezi tu cum pe potriveşti!

 

Aspect primitor şi întotdeauna pregătit pentru tine

 

Alege o culoare caldă pentru pereţi şi o lumină caldă pentru întregul dormitor. Ideal ar fi ca măcar unele dintre corpurile de iluminat să aibă abajururi din care să "curgă" lumină uşor gălbuie. De asemenea, ar fi bine să aşezi şi pe noptieră câteva lumânări de diferite modele şi înălţimi.

 

Poţi spori confortul şi impresia aceasta de dormitor gata să te primească dacă aşezi în fiecare dimineaţă patul frumos şi dacă alături aşezi un coş simpatic cu o păturică în plus într-însul.

 

Licurici luminoşi pentru un aspect mai prietenos

 

Aşază o oglindă în dormitor – nu trebuie să fie foarte mare. Ideal ar fi să aşezi această oglindă pe peretele opus ferestrei. Apoi, pentru un aspect chiar mai plăcut, decorează oglinda de jur împrejur cu o instalaţie luminoasă. Instalaţia o poţi aşeza şi deasupra patului sau prinsă de tăblia patului.

 

Răsfăţ pentru picioare

 

În restul casei nu este absolut necesar, dar în dormitor este recomandat să alegi şi un covor cât de mic. Preferabil este ca acest covor, mai ales dacă nu este foarte întins, să fie unul pufos, moale, aşa încât să îi poţi prinde perii moi între degetele de la picioare. Acesta este adevăratul răsfăţ pentru picioare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI