Dormitoare sofisticate de dimensiuni reduse? Sigur ca da!

31-05-2016 / Blog amenajari dormitoare

În articolul precedent am dezbătut amenajarea dressing-ului, clasificând-o ca și proba de fashion din dormitor. Există dormitoare care permit amenajarea unui loc sau chiar a unei încăperi separate destinată depozitării hainelor, însă cum vă descurcați atunci când dormitorul este de dimensiuni reduse? Nicio grijă, avem soluții!

Pat rabatabil

Patul este piesa principală în cadrul amenajării dormitorului. Acesta trebuie să fie, de preferat, cât mai mare, cât mai înalt, cât mai confortabil sau cât mai scump, în funcție de preferințele voastre. Pentru cei cărora spațiul din dormitor nu le permite un pat de dimensiuni mari,dar nu pot totuși renunța la această dorință, specialiștii au inventat patul rabatabil, care este soluția ideală în această problemă.

Covoare amplasate corect

Covoarele obișnuiau să fie folosite atât pentru utilitatea lor, cât și pentru aspectul pe care îl conferă unei încăperi. Însă, atunci când sunt poziționate incorect, acestea tind să creeze iluzia de spațiu și mai mic. De exemplu, este de preferat un covor de dimensiuni mai mari, poziționat sub pat, perpendicular, în defavoarea a două covorașe mai mici.

Lumină naturală prin perdele transparente

Ferestrele mari aduc un plus de lumină camerelor, iar efectul e cu atât mai apreciat când vorbim despre o încăpere de dimensiuni reduse. Un mic și cochet dormitor scăldat în lumină naturală, cu ferestre mari și perdele în nuanțe deschise, transparente, va reuși cu brio să elimine neplăcerea spațiului limitat.

Oglinzi și iluzii

A mai fost menționat faptul că oglinda are marele avantaj de a crea iluzia unei camere mai mari. Amplasate în dormitor, oglinzile își fac datoria la fel de bine ca în orice altă cameră din locuință.

Rafturi suspendate

Pentru că solul nu e opțiune indicată în cadrul spațiilor reduse, pereții ar putea prelua cu ușurință rolul său. Rafturile suspendate de deasupra patului pot deservi depozitării cărților, creând astfel o mini-bibliotecă, sau a altor obiecte personale ce nu și-au găsit locul în dormitor.

Sursa foto: home-designing.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.