TIOR

Dormitoare si carti – ce iti poti dori mai mult?

Nimic. Nu îţi poţi dori nimic mai mult. De ce ţi-ai dori cărţi în dormitor? Pentru că înainte de culcare este bine să îţi relaxezi creierul cu ceva frumos; de exemplu, o carte bună. Încearcă „Elogiul prostiei“ al lui Erasmus sau ciclul Melaniei scris de Ştefania Ojog-Braşoveanu sau orice altă carte se potriveşte gusturilor tale beletristice.

 

În spirit clasic...

 

Dacă îţi plac dormitoarele clasice, vei alege un pat imens, cu o tăblie joasă, iar peretele din spatele patului va fi „tapetat“ cu rafturi. Pe aceste rafturi, „populaţia“ va fi diversă: cărţi, reviste, orologii, produse vintage, vaze, urne, veioze, fotografii şi aşa mai departe, în funcţie de ce anume îţi place mai mult să colecţionezi şi să expui.

 

Un dormitor pentru un şoarece de bibliotecă

 

Un dormitor pentru un şoarece de bibliotecă arată, în mod ideal, ca o bibliotecă a Universităţii de Litere, care are într-un colţ un pat. Da, iubitorii de cărţi vor şti întotdeauna să aprecieze cărţile clasice, tipărite, cu diferite tipuri de legături. Iubitorii de cărţi vor vrea să aibă întotdeauna o carte bună la îndemână înainte de a adormi.

 

Şi un colţ pentru lector

 

Sunt unii care nu suportă ideea de a citi în pat, dar cărora le place oricum să citească. Pentru aceştia, este necesar să fie amenajat în dormitor un colţ numai al lor, unde să se poată aşeza confortabil, cu cartea preferată sau cu o carte nouă şi să aibă totul la îndemână... cam aşa cum am scris aici.

 

Şi un loc jumi-juma

 

Pentru cupluri sau pentru oamenii cu personalităţi mult prea complexe pentru a fi cuprinse cu un singur detaliu de home design, este recomandat ca, în dormitor, în faţa patului, să fie amenajat un spaţiu unde, în prima jumătate, să aşezi un televizor, iar în jumătatea inferioară să aşezi tot felul de cărţi: beletristice, ştiinţifice, manuscrise etc, după propriul chip şi după propria asemănare.

 

Sau o tăblie

 

Poate fi o tăblie cu dublă utilitate, mai ales dacă dormitorul este amenajat într-un spaţiu de tip „open space“. În acelaşi timp, poţi să extinzi tăblia patului la nivelul întregului perete sau măcar până la jumătatea acestuia şi să ai o tăblie la pat formată din cea mai preţioasă şi apreciabilă colecţie de cărţi, indiferent de subiectul acestora – important este să îţi placă ţie continutul lor, nu-i aşa?

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI