Dormitoare pentru fete

17-10-2014 / Blog amenajari dormitoare

Fetele pot fi foarte pretenţioase şi în ce priveşte felul în care arată dormitorul, dar şi în alte privinţe. Pentru că preocupările noastre se rezumă la amenajările interioare, îţi vom pune la dispoziţie o galerie foto care să te inspire atunci când vine vremea să amenajezi o cameră pentru o fată. În continuarea articolului vom puncta câteva lucruri de care este bine să ţii seama atunci când amenajezi o cameră pentru o fată.

 

Vârsta ei

 

Bineînţeles că trebuie să ştii ce vârstă are fata pentru care amenajezi o cameră, căci fiecare vârstă are specificul său: este la grădiniţă, în gimnaziu, la liceu sau la facultate? Are nevoie de mai mult spaţiu pentru joacă sau este mai importantă zona de studiu? Va avea un pat de prinţesă sau un pat fără baldachin care pune accentul pe confort, nu pe artificii? Ce fel de lumină va fi în casă şi ce fel de corpuri de iluminat trebuie să fie în cameră? Este nevoie şi de o luminiţă de veghe sau fata pentru care amenajezi această cameră deja nu se mai teme de întuneric?

 

Culoarea ei preferată

 

Spaţiul individual trebuie amenajat cu ajutorul culorilor preferate, aşa încât fiecare persoană să se simtă cât mai bine într-un loc amenajat special pentru ea. În cazul fetelor regula este aceeaşi, dar s-ar putea ca paleta cromatică să aibă o influenţă chiar mai puternică decât de obicei asupra dispoziţiei şi caracterului. Aşadar, poţi decora această cameră în orice culoare, însă întotdeauna să existe şi contrastul cromatic, aşa încât dispoziţiile să fie şi ele echilibrate.

 

Preocupările ei

 

O cameră personalizată trebuie să fie întotdeauna amenajată în acord cu preocupările individului, iar atunci când amenajezi o cameră pentru o fată nu trebuie să te limitezi la modă şi mult roz, căci probabil ai înţeles până acum că nu toate fetele apreciază aceleaşi lucruri. Cunoaşte-ţi „victima” şi amenajează-i camera aşa cum înţelegi că i-ar plăcea.

 

Există întotdeauna varianta amenajării unui dormitor simplu, neutru (în alb, bej, maro, crem etc), pentru a lăsa talentele fetei să se manifeste şi să personalizeze fiecare colţ al camerei cu un desen mural, o lustră handmade, o păturică făcută din fâşii de tricouri împletite cu migală şi aşa mai departe.

 

Spaţiul şi bugetul disponibile

 

Desigur, aceste două lucruri, spaţiul disponibil şi bugetul disponibil, sunt elemente ce nu pot fi neglijate. În privinţa spaţiului, trebuie să te orientezi după dimensiunile mobilierului în raport cu dimensiunile camerei şi să iei în considerare dacă este o cameră pentru o singură fată, dacă este o cameră pentru două sau mai multe fete sau dacă este o cameră pentru o fată şi un frate mai mic.

 

În privinţa bugetului, cel mai probabil nu are rost să dezvoltăm foarte mult ideea: este important să ştii foarte bine cât se poate investi în amenajarea unei singure camere şi să aloci cea mai mare parte a fondurilor către obiecte durabile: pat, dulapuri, birou, iar pentru accesorii şi orice lucru pe care îl vei înlocui în timp păstrează o sumă modică. Ia întotdeauna în calcul folosirea unor piese de mobilier sau a unor accesorii „importate” din alte camere sau create manual.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.