TIOR

Dormitoare in culori neutre

De ce ţi-ai dori un dormitor în culori neutre? Pentru că efectul estetic este unul calmant, confortabil, relaxant şi pentru că un astfel de dormitor ar fi uşor de accesorizat.

 

În primul rând, va trebui să analizezi bine camera în care vrei să îţi amenajezi dormitorul şi să vezi ce paletă cromatică ţi-ar plăcea să te întâmpine atunci când pătrunzi în această încăpere dedicată odihnii.

 

În al doilea rând, va trebui să măsori foarte bine camera pentru a alege dimensiunile mobilierului, dar şi pentru a şti cât de închise, de deschise sau de intense să fie culorile pe care le vei folosi la amenajarea dormitorului. Doar ştii: cu cât este camera mai mare, cu atât poţi folosi culori mai puternice, iar în camerele mai mici sunt recomandate culori mai cuminţi, mai deschise.

 

Totul în nuanţe cenuşii

 

Cu cenuşiul nu ai cum să greşeşti. Poţi decora un dormitor întreg în nuanţe de gri şi, poate, vei păstra numai un perete alb sau numai cearşaful de pat. Un strop de alb acolo, cât să nu poţi spune despre dormitorul tău că este previzibil.

 

Şi ştii de ce nu poţi greşi când foloseşti cenuşiu? Pentru că nuanţele sale se potrivesc întotdeauna între ele şi, în acelaşi timp, poate fi vitalizat foarte uşor dacă pui pe pat o cuvertură de un roşu intens şi la fereastră aşezi un ghiveci mare, maroniu, cu un ficus bine crescut.

 

Nu chiar alb, nu totalmente neutru

 

O cameră care este în întregime albă poate fi dezolantă pentru unele persoane, aşa cum şi un dormitor gri nu este tocmai tentant. Totuşi, în paleta de culori neutre sunt cuprinse mai multe nuanţe decât ai putea crede: culorile prăfuite (roz, bleu, verde – nu variantele pastel, ci acelea care chiar par prăfuite, aşa cum vei vedea şi în galeria foto), kaki, ciocolatiu (nuanţă de maro) şi aşa mai departe. Exploatează paleta culorilor neutre la maximum!

 

Culori neutre, dar închise

 

Dacă vei analiza culorile din imaginile din galeria foto, vei observa că sunt între ele şi culori pe care le-ai fi asociat unor culori secundare şi nu le-ai fi încadrat la culori neutre. Totuşi, acestea se încadrează la culori neutre pentru că ar putea rezulta din amestecul de gri cu un strop dintr-o culoare sau de maro cu un strop de culoare. Este valabil în special pentru culorile închise, dar nu îţi limităm, cu aceste cuvinte, posibilităţile.

 

Nuanţe de bej şi maro

 

Nuanţele pământii vor fi, probabil, întotdeauna în rândul preferinţelor designerilor, căci acestea reprezintă naturalul, iar naturalul nu se demodează niciodată.

 

Dacă îţi doreşti să te documentezi mai mult pe subiectul amenajării dormitoarelor, poţi răsfoi articolele de aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI